Monthly Archives: November 2018

Mugetare

De fiecare data cand imi este greu sau, din contra, cand imi este neasteptat de bine, imi readuc aminte singurul lucru care, pana acum, mi-a fost ancora si adapost.

Singurul lucru… singurul lucru sigur in lumea asta este ca timpul trece.

Pentru mine, pentru voi, pentru cei care conteaza si pentru cei care nu mai conteaza, pentru importanti, pentru plebe, pentru cei care cred ca-s mai buni, pentru cei care cred ca-s prosti.

Pentru toti, singurul lucru sigur in lumea asta este ca timpul trece.

D-ale blocului

Din seria d-ale blocului, avem un vecin nou deasupra noastra. Pana acum stiu ca are un metru jumate inaltime, vreo 20-30 de kile si e de meserie inundac, urlator la copil si, mai nou, batator in calorifere. Vorbeste moale si timid cand il saluti in fata blocului, dar se trezeste timbrul de mascul feroce-n el cand greseste fi-sa bastonasele si cerculetele.
 
M-as arunca pana la a zice ca e mai naspa decat ala de dinainte, care se ocupa doar cu alcoolismul si urlatul la nevasta si care avea un hobby aparte, anume dormitul in parcul din fata blocului. P-ala-l mai toleram, ca asa-i la bloc, cand traiesti mai faci si zgomot, mai latra un caine, mai tropaie pisica, asta e. Treaba cu batutul in teava, totusi, mi se pare de un badaranism atat de josnic incat naste in mine o ura viscerala, de-mi vine sa-i fac o vizita d-aia ca intre vecini, dar nu pentru a-i cere o cana de zahar, ci pentru a-l da cu dintii de caloriferul ala in care ii place sa bata pana se face robinet. Fata lui, nu caloriferul.
 
Sau oare o fi mai bine sa pun un anunt pasiv-agresiv la intrarea-n bloc (pe hartie A4 si scris cu pixul, cum a explicat acum ceva vreme Rosca ca se face corect) ca cine mai bate-n calorifere ma-sa-i cheala?
 
Nu de alta, dar anunt cu “nu mai folositi ghena dupa ora 10 seara ca nu pot sa dorm” avem deja, iar la barfa blocului am aflat ca avem si unu’ pe care-l deranjeaza femeia de serviciu, care cica face curatenie prea de dimineata si il trezeste. “Prea de dimineata” fiind cand plec eu ca ultima putoare spre munca, adica pe la 9 si ceva.
 
Las aici si poza asta cu un anunt corectat de cineva vadit ingrijorat de activitatea serviciilor termice britanice.