4 thoughts on “Asta-i ACTA

 1. SilviuB

  Again, aia nu e ACTA, e versiunea din 2007 si s-au schimbat multe de atunci. In versiunea finala nimeni nu-ti taie accesul la internet, nimeni nu-ti cotrobaie in calculator. Nici ISP-ul nu-ti cauta in pachete sa vada ce trafic faci.
  Ca sa compari, in SUA un uploader al unui site de torrenti ce avea zeci de servere inchiriate a fost judecat si a luat o amenda de 3600$ , ceva arest la domiciliu si apoi 3 ani perioade de proba (daca asa se traduce probation). De-aia mi-e greu sa cred ca pentru utilizatorii de rand vor exista schimbari majore in folosirea internetului . Cum zice CD: “ACTA is not about how we use the internet in our everyday lives.”

  Reply
  1. rasebo Post author

   Într-adevăr, toate(1) aceste(2) articole(3) sunt învechite. Plus că întocmirea unei legi în secret, fără a cere feedback-ul populației afectate este un lucru absolut normal… într-o dictatură.

   Nu mă interesează ce zice marketingul UE despre ACTA. Mă interesează ce zice ACTA, iar în momentul în care o companie privată primește dreptul de a mă sancționa dacă respectiva companie consideră că am încălcat vreun copyright, ACTA zice chestii cam nasoale. E un drept fundamental care aici este încălcat.

   E cam alambicat și în limbă de lemn textul legii, dar ajută dacă faci un efort și-l citești.

   Just my $.02

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.