Dragi prieteni taximetrişti

Sunteţi trişti. Taxime-trişti.

Unul dintre voi mi-a cerut 50 de lei din faţă de la Bellagio până la Plaza România.

Altul, mi-a spus că “pornesc taxatorul, dar tot te costă 25”.

Alţi doi flămânzi urlau după mine cu “doar 30 de lei până-n Dr. Taberei”.

Cel care totuşi m-a luat pe la orele 3 ale nopţii fără să pună nicio condiţie de genul, s-a supărat pe mine când, după ce m-a ocolt puţintel, a primit 15 lei pe o cursă de 14. Că cică el lucrează de Revelion şi primeşte doar cât scrie pe aparat?! “Eram sigur că eşti dintr-ăsta”. Ha!

Prietene de la Taxi Cobălcescu, indicativ 1118 (regret că nu-ţi mai ţin minte şi numărul de înmatriculare). Hai sictir. Ai în vine unele dintre cele mai putrede soiuri de sânge din România.  Eşti penibil. Eşti jegos. Eşti chiar de căcat, aş putea zice. Ştiu prea bine cât valorează învârtitul tău de volan preţ de 20 de minute. Ştiu cât spune aparatul, nu cât ai tu pretenţia să primeşti.

Dragi prieteni taxime-trişti care se aşteaptă la mai mult decât zice aparatul. Să fac ceva în revelionul vostru. Mă bucur că vi-l pierdeţi stând ca nişte prostituate în faţa cluburilor, în maşini, negociind preţuri fantasmagorice pentru simplul act de a ţine un covrig în mână. Chiar mă bucur. Apropo de asta, sunteţi mai josnici decât fetele care stăteau pe Magheru acum câţiva ani şi cereau 5 lei muia. Heh, vorba aia, măcar de-aţi oferi un happy-end la sfârşitul cursei. Dar nici măcar de asta nu sunteţi în stare.

Dragă prietene taxime-trist de la Cobălcescu, indicativ 1118. Arbeit macht frei! Primeşti cât meriţi, nu cât pretinzi. Haide, staţi-ar în gât revelionul. La mulţi ani!

Ah, uitasem. Ăia erau ultimii mei 15 lei. Boule.

2 thoughts on “Dragi prieteni taximetrişti

 1. Ioana

  Rasebo, welcome to our hood, welcome to our jungle… In zona noastra de buricul targului, rezidentiala prin insasi existenta sus-numitei bodegi penale asa stau treburile. Oamenii locului stiu, “strainii” inca se mai minuneaza. Cat despre taximetristi true that. Am intalnit si eu marlani, libidinosi, aroganti, smecherasi si natangi. Dar am intalnit (cre’ca era luna plina sau an bisect una din doo) si taximetristi care stiau sa dea rest, sa ne duca direct la destinatie fara sa ocoleasca toata urbea, cat si unul care asculta rock si a dat mai tare radioul pentru ca m-a surprins dand discret din cap… Sa traiasca dom’ Cobalcescu indicativ 1118, ce mai incolo incoace…;)

  Reply
  1. rasebo Post author

   Cred că e mai nasol să fii fată şi să trebuiască să interacţionezi cu neandertalieni dintr-ăştia.

   În orice caz, nu generalizez, ştiu că-s şi unii super ok (cărora le las bacşiş pentru că-mi face plăcere, şi asta numai după ce primesc restul de la ei), dar, din păcate, uscăturile sunt mult mai evidente decât oamenii liniştiţi şi profi.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.