Să dublăm tot!

Adevărul trist este că mulţi români nu mai citesc nimic altceva decât subtitrările de la telenovele şi instrucţiunile de folosire ale alunelor, aşa că domnul Socaciu nu face nimic mai mult decât să sprijine popoul român. Până la urmă, eliminăm o piedică în calea eliberării totale, scăpăm de un chin inutil, o muncă idioată de Sisif. De ce ce naiba să-ţi strici ochii şi să stai să descifrezi adunăturile alea ciudate de linii, bastonaşe şi cerculeţe, când poţi bine-mersi să foloseşti unul dintre simţurile date ţie de către bunul Dumnezeu, auzul?

Domnule Socaciu, propun să continuăm în aceeaşi direcţie şi să dublăm şi ambalajele produselor din supermarketuri. Fiecare pachet de carne de mici, pungă de seminţe şi PET de bere să aibă un micro-cip care să-ţi recite ceea ce scrie pe cutie, aşa cum au unele felicitări muzicale.Vin să se vândă şi să se dubleze doar la cutie sau la PET, restul îs pentru ‘telectuali soioşi. Rachiu doar dacă-i pufoaică, dublat şi ăla. Să dublăm slujbele din sinagogi şi moschei. Să dublăm inscripţiile din rromales de pe pereţii budelor publice, să dublăm posturile de radio pe care le prindem de la Bulgari, Ucrainiei, Moldoveni.

Domnule Socaciu, io zic să vă dublăm şi pe dumneavoastră. În japoneză, preferabil, după care să vă expediem pacheţel la Fukushima, poate-poate reuşim să vă aprindem beculeţul inteligenţei din dovlecel. Sfatul medicului (dublat şi ăla, ca să înţeleagă tot prostul cuvintele alea ciudate pe care le folosesc ameţiţii de doftori) – se ştie că oleacă radiaţie nucleară poate face minuni.

2 thoughts on “Să dublăm tot!

 1. coolnewz

  ce mi se pare ciudat este ca Socaciu care totusi zangane dintr-o chitara si cinta cite ceva, act artistic cum ar veni … nu este constient de faptul ca vocea unui actor face parte din actul artistic in sine. Ia … dubleaza-l pe Beligan! Sau alta voce inconfundabila …

  Reply
  1. rasebo Post author

   Nu ştiam de treaba cu cântatul. Cu atât mai mult ar trebui să înţeleagă că nu contează doar conţinutul mesajului.

   Oricum, atât media cât şi populaţia a făcut prea mult zgomot pentru a lăsa aşa o aberaţie de lege să treacă.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.