Despre Stat şi schimbare

Astăzi am trecut prin poate cea mai plăcută experienţă pe care-am avut-o în relaţia-mi cu instituţiile de stat. Mi-am plătit impozitul, dar nu oricum, ci la un info-chioşc dintr-un mall. În Plaza Romania, mai exact, printre piţipoancele şi piţiponcii care se uitau miraţi la tâmpitul care-şi pune cartea de identitate în “bancomat”.

În mare, experienţa a fost plăcută, aparatul uşor de utilizat, chiar dacă jumătate de mall mi-a văzut pin-ul de la card din cauza poziţionării total anapoda a tastelor cu ajutorul cărora trebuie introdus PIN-ul.

În afară de asta, salut iniţiativa şi sper ca şi celelalte sectoare din Bucureşti (din câte ştiu, doar în Sect. 6 se poate plăti aşa impozitul – asta, apropo de ceea scrie hm aici) şi oraşe din ţară să adopte sistemul ăsta.

Alte chestii pe care aş dori să le văd implementate şi pe la noi ar fi pistele pentru biciclete făcute cum trebuie (ştiu, insist, dar cele de acum sunt o glumă proastă), sistemele automatizate pentru închirierea bicicletelor, locuri pentru a pune bicicleta în autobuz şi, de ce nu, parcări auto şi pentru biciclete. Nu mai zic de metrou în Dr. Taberei (subteran sau de suprafaţă), de TUB, ZMB sau de TER.

De putut se poate, acu’ trebuie să se şi mişte cineva în direcţia corectă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.