Monthly Archives: January 2011

Twitter Weekly for 2011-01-30

Powered by Twitter Tools

Aparat de bărbierit Gillette Adjustable, 1975

Safety Razor

An innovation was the replaceable blade cartridge containing the blade which reduced the risk of the user receiving a cut from the unprotected blades used up until then. These took the form of a cartridge, with the blade fixed within a plastic enclosure of the type still in use today.

[…]

If control could be maintained over the blade, the producer could raise prices at will, something that is not possible with safety razors. At the current time it is possible to find cartridge blades at a price of as much as $4.00 per cartridge while quality double-edge blades are frequently found for as little as $0.10.

Wikipedia

Gillette Adjustable Safety Razor #2

A fost al bunicului meu, care nu folosea decât aşa ceva pentru a da jos barba. A fost suficient de bun pentru el, nu văd de ce n-ar fi ok şi pentru mine. Am să-l încerc o lună şi, dacă nu mă irită mai mult decât Gillette-ul modern sau aparatul electric, îl păstrez. De ce să dau câteva zeci de lei pe 4 cartuşe d’astea noi când pot da, bine-mersi, 5 lei pe un pachet de 5 lame pt aparatul vechi?

Despre Stat şi schimbare

Astăzi am trecut prin poate cea mai plăcută experienţă pe care-am avut-o în relaţia-mi cu instituţiile de stat. Mi-am plătit impozitul, dar nu oricum, ci la un info-chioşc dintr-un mall. În Plaza Romania, mai exact, printre piţipoancele şi piţiponcii care se uitau miraţi la tâmpitul care-şi pune cartea de identitate în “bancomat”.

În mare, experienţa a fost plăcută, aparatul uşor de utilizat, chiar dacă jumătate de mall mi-a văzut pin-ul de la card din cauza poziţionării total anapoda a tastelor cu ajutorul cărora trebuie introdus PIN-ul.

În afară de asta, salut iniţiativa şi sper ca şi celelalte sectoare din Bucureşti (din câte ştiu, doar în Sect. 6 se poate plăti aşa impozitul – asta, apropo de ceea scrie hm aici) şi oraşe din ţară să adopte sistemul ăsta.

Alte chestii pe care aş dori să le văd implementate şi pe la noi ar fi pistele pentru biciclete făcute cum trebuie (ştiu, insist, dar cele de acum sunt o glumă proastă), sistemele automatizate pentru închirierea bicicletelor, locuri pentru a pune bicicleta în autobuz şi, de ce nu, parcări auto şi pentru biciclete. Nu mai zic de metrou în Dr. Taberei (subteran sau de suprafaţă), de TUB, ZMB sau de TER.

De putut se poate, acu’ trebuie să se şi mişte cineva în direcţia corectă.

Cărţi de joc New York New York

… courtesy of Andrei, who just got back from the States.

New York New York Casino - Playing Cards

Inimile sunt de fapt mere, jocker-ul e o statuie a libertăţii într-o poziţie ceva mai sportivă, iar două colţuri diametral opuse sunt tăiate, probabil pentru a descuraja amatorii de aşi în mânecă. DPDV al calităţii, deşi nu am mare experienţă în domeniu, pot spune că sunt poate cele mai bune cărţi de joc pe care le-am ţinut vreodată în mână.

Twitter Weekly for 2011-01-23

Powered by Twitter Tools