În cinstea mea

M-am întâlnit cu un omuleţ cu un an mai mare decât mine, din acelaşi oraş ca şi mine, care are un magazin de sandwich-uri, supe şi alte dintr-astea, şi care acum deschide un al 2-lea punct de lucru. Un coleg de facultate are un magazin de chestii naturiste, a apărut prin nişte publicaţii şi afacerea merge bine-mersi. Alţi cunoscuţi de-ai mei au ori afacerea lor, ori sunt angajaţi în poziţii destul de bine înfipte prin companii de top din românia sau străinătate.

Eu nu. Eu am stagnat. Eu – de ce să mă mint? – nu ştiu să fac nimic. Zero barat. Iar problema nu sunt factorii externi, de vină nu-s părinţii, profesorii, anturajul. De vină sunt eu, lenea care mă caracterizează şi limitările-mi intelectuale şi sociale.

Nu credeam că voi zice asta vreodată, dar sunt fix tipul ăla de rromân pe care l-am înjurat dintotdeauna pe blogul ăsta.

6 thoughts on “În cinstea mea

 1. bogy

  Lasa. Auto-critica e buna pt evolutie. A se lua in cantitati mici, urmate de activitati concrete de remediere, altfel e extrem de toxica (din experienta). Muntele mare se urca cu pasi mici. Faci febra musculara dar uneori e privelistea faina. Daca nu ploua.

  Nu am link-ul (scriu de pe tel), dar vezi ultimul articol de pe HackerNews, cel cu “Today you… tomorrow me”, pentru un exemplu diferit despre ce inseamna sa fii un om realizat.

  Reply
 2. alt coleg de facultate

  Bre, stai linistit ca treburile nu-s roz nicaieri.

  Trecem printro perioada fututa, mult mai fututa decat ce o fost anul trecut. Ne omoram neuronii sa rezistam pe piata, unii din noi reusesc … altii nu. Firmele de top din Romania au cazut puternic si se resimt, oamenii sufera dar probabil nu recunosc lucrul asta.

  Asa-i romanul, ii place sa se laude cand ii merge rau si sa se planga cand ii merge bine. Daca ai “afacerea ta” nu inseamna ca esti “bine”, din contra: munca mai multa, venituri reinvestite cu speranta ca vei creste mai mare si poate in viitor vei castiga ceva din munca depusa. Intrebarea este, ce garantie ai? Risti … si castigi … sau nu!

  Reply
  1. rasebo Post author

   Să rişti înseamnă să faci ceva, chiar dacă acel ceva înseamnă să cazi sau să te ridici. Eu, din punctul ăsta de vedere, nu am făcut nimic.

   Reply
 3. Bogdan

  Hai frate, ca nu e chiar asa…
  Tu, in primul rand (si cel mai important din pct meu de vedere) ai facut facultatea de info pt ca voiai sa mergi in continuare pe info. Eu au facut-o ca sa vanda crenvusti (ca tot l-ai gasit in dex :) ).
  Tu ai reusit pe alte planuri si ti-a iesit chiar bine. Eu unul, te admir.
  Asa ca, suck it up, bea o cafea cu extra respect de sine si un strop de incredere, si nu uita sa adaugi 2 lingurite de zambet, sa te tina macar 8 ore ;)
  R e s t e c p

  Reply
  1. rasebo Post author

   Pe ce planuri am reuşit? Să pun calculatoare în priză? Să le curăţ de praf? Să… ce? Menajeră high-tech, asta sunt.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.