Dis-cri-mi-na-re

Io nu pricep o chestie; oamenii ăştia nu înţeleg că nu au fost “repatriaţi voluntar” din cauză că-s ţigani, ci din cauză că sunt nişte animale mizerabile care nu au fost în stare să-şi găsească un loc de muncă, o locuinţă normală (nu nişte cocioabe făcute din resturi luate de la gunoi) şi să trăiască decent şi corect într-o ţară civilizată?

Francezii nu au greşit cu nimic; sunt siguri că procedau exact la fel şi dacă ăia din taberele improvizate erau asiatici, negri, arabi sau piei roşii.

One thought on “Dis-cri-mi-na-re

  1. mike

    Eu ma feresc de tigani pe cat pot de mult. Ultima intalnire am avut-o la o lucrare de amenajare a unei case. Omu, tiganu venise cu recomandare si stiam de unde sa-l iau in caz de ciordeala. M-am gandit sa-i dau o sansa si sa fiu prevazator. Intr-un final am ajuns sa ma “tiganesc” cu el, am intrerupt lucrarea si am cautat alta echipa. Cu noua echipa de romani am fost poate mai relaxat, dar diferenta nu a fost foarte mare…aproape la fel de abjecti.Tiganii au un stil aparte de comportament, stil care se va schimba poate in zeci sau sute de ani, numai daca ei vor fi intergrati si ca atare vor disparea.
    Campaniile alea tampite care erau pe la radio si spuneau ca sa i ajutam, sa nu discriminam! Pai cum sa-i ajut eu ca persoana? Eu incerc pe cat se poate sa nu am de a face cu ei. Poate daca sunt si eu vre-un bastan local mafiot si care sclavageste si terorizeaza tiganii. Pai cum sa ajuti tu ca individ, poate sa fii mai indulgent, dar tot trebuie sa te feresti. Tiganii nu pot fi ajutati decat cu campanii masiveduse de UE si de guvernele si agentiile nationale cu politici macro si programe de integrare a puradeilor in scoli si societete. Cu programe de sprijinire a fatatoarelor de puradei cu amenzi si programe anticonteptionale.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.