În Cora

Acum câteva zile, în timp ce mă benoclam la un raft cu spray-uri, roll-on-uri şi stick-uri, apare lângă mine un bătrânel cu un copil de mână, analizând, la fel de atent ca mine, produsele afişate.

După câteva secunde, însă, moşulică ăsta al nostru se prinde că nu are ce căuta la deodorante, trece pe lângă mine şi se înfige cu ambele mâini în rafturile de parfumuri. Acolo miroase vreo patru-cinci capace şi, când îşi găseşte aroma preferată, aplică vreo 6-7 fâs-uri pe el şi 2-3 pe copil, după care pleacă liniştit de acolo, lăsând în urma lui o dâră groasă de parfum.

Acu’ mie nu mi-e moş şi de obrazul lui lipsă – oamenii în vârstă nu mai au cum fi educaţi. Mă gândesc totuşi că el, ca adult, e un exemplu pentru mucosul din clasele primare care-l ţinea de mână. Aşa că mă întreb ce a învăţat nepoţelul de la el. Că nu e bine să furi? Că, pentru a putea avea ceva, trebuie să munceşti? Sau că, atât timp cât nu te prinde nimeni, e în regulă să bagi mâna în buzunarul altuia (tehnic, nu e mare diferenţă între moşneag şi un rahat cu ochi care fură-n autobuz)?

5 thoughts on “În Cora

 1. Danz3l

  Nu stiu de ce s-a postat comentariul mai devreme decat voiam :))

  Voiam sa zic ca ar ramane goale. Romani prosti de-a dreptul :|

  Reply
  1. rasebo Post author

   Cum zice şi brontozaurel mai jos, am avut surpriza să mă trezesc cu produse deja desfacute (şi golite pe jumătate!!!), aşa că mi-am făcut un obicei din a le lua pe cele care-s mai în fundul raftului. Better safe than sorry, eh?

   Reply
 2. brontozaurel

  Si pe mine ma enerveaza la culme chestia asta :( Eu mai sunt (eram? mi-ar placea sa cred ca m-am invatat minte) si repezita si mi s-a intamplat sa iau cosmetice care fusesera incepute. Sa nu mai zic ca am observat asa ceva si la mancare :|

  Reply
  1. rasebo Post author

   Hehe, sunt pline supermarket-urile de cutii de alune desfăcute şi de pungi de chips-uri goale. Oricum, din câte am auzit, marfa este asigurată, aşa că pe patroni îi cam doare-n fund.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.