În serviciul clientului – RPM Sports

RPM Sports este numele firmei Irlandeze care produce Powerball-ul. Powerball-ul este un giroscop de mână, care… eh, da’ mai bine daţi click pe link-ul de mai sus şi vă prindeţi voi ce şi cum.

În acelaşi stil cu Zippo, toate Powerball-urile au garanţie pe viaţă, indiferent de natura defecţiunii. Cu alte cuvinte, dacă eşti dobitoc şi scapi “jucăria” pe jos, cel mai probabil vei putea primi o piesă de schimb (pentru că da, dacă-l scapi – mai ales în timp ce funcţionează – se strică). Eu, în ultimii patru ani, nu a trebuit să apelez la ei decât de două ori, de fiecare dată pentru înlocuirea unor piese roase de uzura normală.

Sistemul folosit de băieţii ăştia e simplu şi la obiect: completezi un formular şi, în maxim 48 de ore, primeşti un răspuns pe adresa de e-mail introdusă mai devreme, mail în care ori ţi se cer mai multe detalii, ori ţi se spune că pachetul a fost livrat. Personal, întotdeauna mi s-a răspuns în mai puţin de o oră. Totul, simplu, rapid şi curat, fără să încerce să-ţi bage beţe în roate, fără să te trateze ca ultimul rahat, fără să-ţi răspundă în două-trei zile. De fapt, mie mi-au răspuns, în ambele cazuri, în mai puţin de două ore.

Ca o mică paranteză, când spun livrat, mă refer la împachetat-etichetat-băgat în furgonetă. Ca dovadă: când am completat ultima dată formularul, mi s-au împleticit degetele şi am greşit adresa de livrare. Am observat greşeala abia când am primit mail-ul de confirmare, mail căruia i-am răspuns în ~ 5 minute după primire. Când a ajuns pachetul la mine, a venit cu două etichete – cea cu adresa greşită dedesubt, cea cu adresa ok deasupra.

Apropo de timpul petrecut pe drum. Prima dată mi-a ajuns plicul în aproximativ o săptămână. Acum, doar în 4 zile. Chiar două, de fapt, că în weekend poşta parcă nu lucrează. Patru zile, tocmai din Irlanda pââââââână-n curu europii, în Românica. Plus că toate taxele poştale au fost plătite de ei; eu nu a trebuit să scot nicio leţcaie din buzunar.

Toate astea, în condiţiile în care celor de la Fan Courier le-a luat două săptămâni să-mi livreze monitorul din Bucureşti până-n Botoşani. Două. Săp-tă-mâni. Nu mai spun de nesimţiţii care nu-ţi acordă garanţie fără ambalajul original, de ăia care niciodată nu repară echipamente pe motiv că, orice s-o întâmpla, e din vina ta sau, mai bine, de cei care, în loc să-ţi înlocuiască placa de bază defectă de la un laptop, scriu pe devizul de reparaţie că au înlocuit pasta termică (!!!).

În fine. Kudos RPM Sports!

În contrast total, zilele trecute am chemat pe cineva să-mi repare/cureţe aparatul de aer condiţionat. Înainte de asta, am trimis mail la 5 sau 6 firme, dintre care numai una mi-a răspuns – cea care a şi primit banii, de altfel.

2 thoughts on “În serviciul clientului – RPM Sports

 1. Grigori Daniel

  Salut, mi-a placut chestia cu seriozitatea in legatura cu garantia. Imi cumpar si eu un powerball mai precis 350hz Metal ceva de genu. Dar nu stiu cu garantia, pe site intr-un mic add la produs scrie de garantie pe viata. Si cand ma uit la pret etc scrie garantie 12 luni :| Nu stiu ce sa zic dar tot o cumpar ca majoritatea pieselor care se pot strica e ff usor sa faci rost de ele.

  Reply
  1. rasebo Post author

   Salut, eu am sărit peste cei de la magazinul românesc, am apelat direct la producători şi nu am avut probleme.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.