Dacă tot furi, fă-o cu cap

Este vorba de proiectul “A Moment in Time”:

Attention: everyone with a camera, amateur or pro. Please join us on Sunday, May 2, at 15:00 (U.T.C./G.M.T.), as thousands of photographers simultaneously record “A Moment in Time.” The idea is to create an international mosaic, an astonishingly varied gallery of images that are cemented together by the common element of time.

Este în firea umană să încerci să păcăleşti “sistemul”, aşa că era cel puţin de aşteptat (nu vreau să zic că e normal – normal şi civilizat e să te abţii de la ieşiri de genul) să apară câţiva deştepţi care să încerce să “fure”, în ciuda faptului că nu ar avea absolut nimic de câştigat de pe urma “şmecheriei”. Nicio noutate sau minune aici.

Sunt ferm convins că foarte mulţi au trimis poze care nu aveau nicio legătură cu proiectul de mai sus (adică care nu au fost făcute la ora 15:00 U.T.C, în ziua de 2 mai) doar pentru a-şi vedea numele trecut sub una dintre cele mai bune poze din portofoliu, pe unul dintre cele mai vizitate bloguri foto din lume. Deh, important eşti tu cu poza ta cea mai bună, nu un proiect colectiv care încearcă să… unească oarecum comunitatea foto de pe glob. Dar nah, hoţul neprins e negustor cinstit.

Cu toate astea, cât de bolovan să fii încât să trimiţi o poză pe care ai postat-o cu o lună înainte, atât pe blog cât şi pe contul tău de flickr?

Acu’ aştept să mi se spună că-s dobitoc, că nu el a pus poza aia acolo şi că e nevinovăţeanu’. Yeah right, teoria constipaţiei.

Până una-alta, am trimis o cerere pentru ştergerea pozei de pe pagina proiectului, lucru care sper să se întâmple cât de curând. Nu vreau să fiu înţeles greşit, poza e frumoasă dar, faţă de cei care au vrut să participe pe bune la proiectul ăsta, nu e corect ca ea să se afle în acea galerie.

P.S. Ştiu că am spus că nu voi mai scrie dar, în situaţia de faţă, nu am putut să mă abţin. Îmi pare rău că nu mi-am ţinut cuvântul dat.

2 thoughts on “Dacă tot furi, fă-o cu cap

 1. AM

  Probabil la Iasi este timp liber prin copaci. Spor la cules si blogging.
  Tot nu am inteles ce anume vrei sa spui, insa la liberul arbitru are acces oricine ;)

  Reply
  1. rasebo Post author

   Vreau să spun că nu a fost respectat regulamentul (mai citeşte o dată citatul din chenarul albastru) – poza trimisă nu e făcută pe 2 mai 2010, ora 15 UTC (adică 18 ora României).

   Da’ acu’ hai s-o dăm pe placa aia cu “oops, a fost o greşeală, nu am înţeles cum trebuie regulamentul”. Asta, dacă fotograful s-a obosit în primul să-l citească.

   Amuzant comentariul cu Iaşiul şi copacii. Unu la mână pentru că nu locuiesc în Iaşi, doi la mână pentru că se pare că dumneata ştii mai bine decât mine cum e cu culesul. ;)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.