Idee pentru ‘nea primar

A stat cineva vreodată la o coadă pentru închiriat biciclete? Dacă da, atunci probabil se ştie că viaţa în Bucureşti ar fi mai uşoară (nu cu mult, dar suficient încât să conteze) dacă am avea un sistem civilizat şi eficient de închiriere a bicicletelor. De exemplu, ca aici.

Cât de mişto ar fi să-ţi faci un cont online, să introduci datele cardului tău bancar, iar după câteva zile, când primeşti prin curier un card special, un token (cum sunt alea pentru online banking) sau ceva date de autentificare, să te duci la un centru şi să iei o bicicletă. Centrul, normal, nu are nevoie de niciun om – poate doar un paznic, că se ştie că rromânii ştiu foarte bine să păstreze ceea ce au – aşa că nu stai la coadă, nu trebuie să te enervezi pe ăia care împart biclele pe ochi frumoşi şi nu după ordinea de pe foaie, etc. La sfârşit, după ce te plimbi în voie cu ţoacla, o duci la unul (oricare, nu contează) dintre numeroasele centre împrăştiate prin Bucureşti (cel puţin 3-4 în fiecare cartier mare), iar banii pentru plimbare să îţi fie retraşi automat de pe card.

Dacă nu ai suficienţi bani, se notează în sistem şi, în caz că nu plăteşti în 48 de ore, primeşti amenda acasă şi nu mai pupi bicicletă în vecii vecilor. Mai bine, pentru că suntem rromâni, încă de la bun început ar fi mişto să ţi se retragă din cont echivalentul a o oră, ca un fel de garanţie. Dacă nu o duci înapoi după 48 de ore, nasol, pentru că GPS-ul integrat ştie pe unde ai fost şi unde ai dus bicicleta; oricum, datele sunt deja în sistem aşa că, la fel ca în cazul neplăţii, amenda/citaţia ştie unde să ajungă.

Heh, pare un plan la fel de fantezist ca autostrada suspendată… sau ca pistele pentru biciclete făcute cum trebuie, nu de formă.

P.S. ‘nea Oprescu, pe bune, dacă reuşeşti să faci (măcar) asta, te votez pentru înc-un mandat.

De dragul posterităţii, pun mai jos un screenshot cu discuţia de pe Facebook:


4 thoughts on “Idee pentru ‘nea primar

  1. Pingback: La Cluj se poate | rasebo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.