Expoziţie: De la sublim la ridicol. 70 de ani de reclamă în România

Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 20 Mai, la Institutul Cultural Român, pe Aleea Alexandru nr. 38. Intrarea este liberă.

Mi-a plăcut, dar ar fi fost frumos dacă, în afară de print-uri, aş fi văzut fotografii cu outdoor-urile de pe vremuri şi ceva reclame TV. La fel, ar fi fost frumos să văd totuşi 70 de ani de reclamă, nu doar 30-40 (adică de prin anii ’60 până pe la sfârşitul anilor ’80).

În orice caz, ştiu că e mult mai greu să organizezi o expoziţie decât să stai pe margine şi să comentezi, aşa că… felicitări organizatorilor. (poze în continuare)

DSC_9514

DSC_9506

2 thoughts on “Expoziţie: De la sublim la ridicol. 70 de ani de reclamă în România

 1. Lorena

  Poate nu ai fost prea atent, insa primele reclame sunt din anii ’20, iar ultima e din ’89, asa ca ies 70. Fii mai atent la calcule inainte sa postezi ceva! Imagini outdoor sunt cate vrei in muzeele din Bucuresti. Expozitia a fost ceva inedit in materie de reclama interbelica si comunista.

  Reply
  1. rasebo Post author

   Ok, îmi cer scuze pentru greşeala cu cei 70 de ani.

   Aş fi vrut să văd imaginile outdoor în contextul expoziţiei, nu împrăştiate prin toate colţurile muzeelor din Bucureşti. Reclamele tv, la fel; este posibil să dau peste vreo 2-3 dacă mă pun pe săpat. Dar nu au acceaşi valoare (impropriu, mai degrabă impact) pe care ar fi avut-o dacă ar fi fost prezentate în paralel cu print-urile din expoziţie.

   Îmi pare rău dacă ai perceput comentariul meu ca unul negativ. A fost doar o simplă observaţie. O sugestie pentru viitoarele expoziţii pe tema asta.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.