Monthly Archives: April 2010

Expoziţie: De la sublim la ridicol. 70 de ani de reclamă în România

Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 20 Mai, la Institutul Cultural Român, pe Aleea Alexandru nr. 38. Intrarea este liberă.

Mi-a plăcut, dar ar fi fost frumos dacă, în afară de print-uri, aş fi văzut fotografii cu outdoor-urile de pe vremuri şi ceva reclame TV. La fel, ar fi fost frumos să văd totuşi 70 de ani de reclamă, nu doar 30-40 (adică de prin anii ’60 până pe la sfârşitul anilor ’80).

În orice caz, ştiu că e mult mai greu să organizezi o expoziţie decât să stai pe margine şi să comentezi, aşa că… felicitări organizatorilor. (poze în continuare) Continue reading

Discriminat

Este trist când, în ţara ta, străinii au mai multe drepturi şi beneficii decât tine. Culmea e că, mulţumită tuturor măsurilor ăstora, membrii minorităţilor au tot dreptul din lume să urle că-s discriminaţi. Pentru că sunt. Discriminaţi pozitiv, adică.

Iar eu, dacă mă duc în Satu Mare, de exemplu, nu pot cere la chioşc o pâine pe limba mea, în ţara mea – deşi-mi ştie limba foarte bine, ciufuta de vânzătoare nu are chef să o folosească decât la înjurături.

Eh, las’ că au alţii coloană vertebrală în locul nostru.

Mugetări. Oameni.

În general, lumea evită persoanele care au obiceiul de a spune exact ce gândesc. La o adică, nu e prea plăcut ca cineva să-ţi spună-n faţă că eşti mai prost decât o cizmă sau că arăţi ca un cur; ştii şi tu asta (chiar dacă nu eşti neapărat conştient, în mod sigur bănuieşti ceva) şi numai de vreo confirmare nu ai nevoie. Adevărul, de cele mai multe ori, e deprimant.

Pentru a te putea numi o persoană sociabilă, trebuie să fii prefăcut şi ignorant. Unii numesc asta “a vedea doar părţile bune ale unei persoane”. Dar să iei în considerare numai jumătate de pahar e semn clar de nebunie. În lumina asta, cei care-şi trec “sociabil” printre calităţile din CV sunt de evitat.