Bucureşti, micul Paris

Citind prin feed-uri, dau de o postare de pe blogul ParisDailyPhoto – o poză cu o copertă a unei reviste franceze, însoţită de o un scurt text în care autorul încearcă să explice de ce francezii urăsc parizienii.

Pe scurt, problema e că, la fel ca majoritatea celor care locuiesc sau lucrează într-o capitală a unei ţări, parizienii au tendinţa de a fi ceva mai neprietenoşi, snobi, egoişti, grăbiţi, superficiali, stresaţi decât cei din restul ţării. Asta, în principal din cauza ritmului mult mai rapid în care lucrurile se mişcă în oraşele mari.

Sună cunoscut? Ah, păi oui, le bucureştean îi exactement la fel.

Pentru a întâri cele de mai sus, ca un soi de bonus, avem, pentru cei care încă au impresia că rromânia e cea mai de căcat ţară şi că pe alte meleaguri umblă covrigii cu câini în coadă; aşa cum spuneam, avem neşte reclame care, deşi par a conţine secvenţe din cotidianul mioritico-miticesc, sunt cât se poate de franţuzeşti.

Aşa că, mes amis, putem fi fericiţi; capra vecinului moare şi ea, tensiunile dintre cei care locuiesc în capitala unei ţări şi cei din provincie sunt absolut normale, iar neciopliţii, nesimţiţii, bădăranii, miticii, verzele degerate sau cum vreţi voi să îi numiţi, se găsesc peste tot, nu doar la noi în ogradă.

One thought on “Bucureşti, micul Paris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.