Plata întreţinerii

Citind pe la Etherfast, mi-am adus aminte că, de vreo 2 săptămâni, mă tot chinuiesc să plătesc întreţinerea.

Nu e vorba de uitat, că am banii pregătiţi în sertar şi memento-ul la avizier (că dau cu ochii de el de fiecare dată când intru-n scară), numai că nu reuşesc să dau de administratorul blocului pentru a putea face plata.

Să explic procedura: la jumătatea lunii şi cu o zi înainte de sfârşitul acesteia, madam administrator se instalează în ghereta ei din casa scării. Programul de funcţionare e gândit numa’ bine – de la 17 la 19. Având în vedere că mie îmi este imposibil să ajung mai devreme de 19:30 acasă, iar administratorul de multe ori nu stă nici măcar până la 18:30… e cam clară treaba.

Buuuun, acum ceva vreme, am aflat de la un coleg de serviciu cum că el plăteşte de acasă, prin internet-banking, direct în contul asociaţiei de proprietari. Frumos şi civilizat, îmi spun. Internet-banking am şi eu, asociaţia trebuie să aibă un cont bancar deschis pe undeva, aşa că n-ar trebui să fie nicio problemă, nu?

Luna trecută, după ce am reuşit să o conving pe madam administrator să vină special pentru a încasa întreţinerea mea, mă apuc s-o iscodesc în legătură cu posibilitatea plăţii direct în contul bancar:

– Ştiţi, ne-ar fi mult mai comod să nu alergăm unul după altul pentru a plăti întretinerea. Ce-ar fi să-mi daţi contul asociaţiei, iar eu să plătesc direct acolo, prin OP?
– Aaa, păi nu avem aşa ceva, nu se poate.
– Nu e posibil, sunteţi asociaţie, trebuie să aveţi un cont bancar. Şi oricum, nu e ca şi când nimeni nu ar face aşa. Ştiu personal două cazuri în care proprietarul poate plăti pe internet, în contul asociaţiei.
– Da, da, aveti dreptate, dar la noi nu se poate plăti aşa.
– De ce?
– Comisioane, cheltuieli, nu e deloc comod… mai bine plătiţi când ne întâlnim şi asta este…
– A, păi dacă din cauza comisioanelor nu se poate, vă transfer eu cu 2 lei mai mult, să nu aveţi probleme la ghişeu.
– Da, da, aveţi dreptate. Eu nu ştiu acuma… vorbiţi cu preşedintele.

Preşedintele, un moşulică pe la 80 de ani, ia-l de unde nu-i. De două luni încerc să dau de el, şi niciodată nu e de găsit.

Până una-alta, cât timp a stat articolul în draft-uri, am reuşit să plătesc întreţinerea. De data asta chemat-o pe madam la “casierie” pe la ora 20 şi ceva. Sincer să fiu, îmi pare rău pentru ea, nu-mi stă în caracter să ţin oamenii pe drumuri, dar dacă nu vrea nu se poate să simplificăm procedura, eu nu o să pot ajunge după programul ei şi ea, în continuare, va fi deranjată de mine pe la 19:30-20 sau în weekend. Ghinion.

Şi când te gândeşti că unii nu doar că pot plăti pe net, ci au şi blog pe post de avizier electronic. Dar deh, trebuie să ai administrator de 27 de ani, nu o tanti ameţită care se ascunde după pantalonul preşedintelui de 80 de ani.

6 thoughts on “Plata întreţinerii

  1. rasebo Post author

   Heh, ai întrebat administratorul? S-ar putea să ai noroc şi să nu fie chiar atât de încuiat la minte.

   Oricum, cont bancar sigur au, că e obligatoriu să ai aşa ceva la înfiinţarea unei asociaţii.

   Reply
 1. Dojo

  Bun, trecem peste cretinismul celor de la ziar care spun “a creat o platforma”, cand omul de fapt a facut un cont gratis la Blogspot. Daca facea el platforma, probabil nu mai facea pe administratorul :D

  In rest .. misto ideea. Poate era indicat sa se faca acces cu o parola, pentru ca nici sa se holbeze oricine la treburile asociatiei nu mi se pare chiar sanatos.

  In ceea ce priveste bucata voastra de administratoare, plimb-o pana o ia mama gaia. :D

  Reply
  1. rasebo Post author

   Nah, având în vedere că, de regulă, anunţurile de genul celor de pe blogul asociaţiei se pun la avizier (adicătelea nu-s chiar confidenţiale), nu cred că e o problemă foarte mare dacă sunt văzute şi de altcineva. Nu zic că ar strica protejarea cu o parolă, dar nu e bubă mare.

   Treaba cu făcutul platformei e de mare excepţie şi nu pricep cum de mi-a scăpat. Sincer să fiu acuma, dacă aş fi făcut eu blogspot-ul, aş fi avut suficienţi bani încât să nu fiu nevoit să mă duc la muncă, ceea ce înseamnă, printre altele, că mi-aş fi putut permite să-mi toc nervii-n funcţia de administrator. Sau să angajez un om competent. :)

   Cu madam administrator… sunt curios dacă găseşte chitanţierul pe la 7 dimineaţa, înainte să plec la muncă. :D

   Reply
 2. Ionuţ

  Ăştia de la 12K au administraţia cu o firmă cu care am lucrat şi eu, şi la care chiar aveam de gând să sun azi ca să-i preiau din portofoliul fostului angajator. :D Ce mică e lumea…

  La blocul Zepter de pe Unirii au şi grup de discuţii pe Yahoo încă din 2006: http://groups.yahoo.com/group/asociatia_bloc_j4/, deci nu tipul din articol a inventat apa caldă. Cam scăzută activitatea în ultimii ani, probabil au renunţat pentru că mulţi încă preferă metodele clasice de anunţare şi plată.

  Reply
  1. rasebo Post author

   A, eram sigur că trebuie să mai fie şi alţii prin ţară care să se fi gândit la asta. Diferenţa e că blocul 12K din Aviaţiei e singurul căruia i s-a făcut “reclamă” în ziar, prin urmare cam singurul exemplu… documentat pe care l-aş fi putut da.

   Adevărul ăsta e: pentru unii, bătaia de cap este prea mare pentru a ţine-n picioare şi avizierul clasic şi cel online.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.