teacup.ro – primele impresii

De teacup.ro ştiu de câteva zile, mai exact de când a fost anunţat pe bookblog.ro. Plăcându-mi ideea şi dorind să văd mai în detaliu despre ce este vorba, mi-am făcut şi eu cont.

Din câte-mi dau seama, e un soi de reţea socială destinată celor cărora le place să bea ceai şi să citească (altceva în afară de click, cancan şi numerele de telefon de pe pereţii toaletelor din baruri). :)

Pe foarte scurt, pot adăuga cărţi care nu-s încă în sistem, pot spune ce am citit, ce vreau să citesc şi ce citesc acum. Pot citi şi scrie recenzii sau păreri despre o carte. E şi un soi de agonia.net, fostul poezie.ro, adică un loc unde aş putea publica propriile-mi povestiri, poezii, eseuri, etc. Ar fi mişto să se dezvolte mai multişor şi-n direcţia asta; ar prinde destul de bine un sistem mai bine făcut decât site-urile menţionate mai devreme.

Ideea e bună, îmi place şi cred că va prinde. După ce va fi finisat, desigur, că este plin de bug-uri – încă din primele 10 minute de utilizare am descoperit câteva destul de măricele:

1. Nu suportă diacritice cum trebuie – am avut probleme cu ă-ul din numele meu la crearea contului;
2. Unele cărţi apar atât la “citite” cât şi la “vreau să citesc”, deşi nu au cum face parte decât dintr-o categorie;
3. Nu pot vedea lista completă a cărţilor adăugate la “citite” în profilul meu;
4. Când vrei să adaugi o carte, în caz că uiţi să completezi un câmp şi apeşi pe “salvează” tot formularul se resetează;
5. Sunt o groază de intrări duplicat. Exemplu aici şi aici cu ISBN identic – pentru evitarea situaţiilor de genul, ar fi util să se facă o căutare în baza de date după acesta iar, în caz că este deja introdus, să se afişeze un mesaj de eroare.
6. Nărav prins de pe când eram editor DMOZ: nu suport site-urile care, la secţiunea contact nu au decât un formular infect (app, un mail de confirmare după trimiterea mesajului ar fi mai mult decât bine-venit). Prefer o adresă poştală, un e-mail, telefon, id de mess, twitter, blog personal, etc. Da, îl consider bug.

Desigur, este beta, aşa că se scuză.

6 thoughts on “teacup.ro – primele impresii

 1. Andrei Rosca

  Multumim frumos pentru feedback. Majoritatea problemelor le stiam, insa a fost si una la care nu ne gandisem. Sunt pe lista, incercam sa le rezolvam cat mai repede. :)

  Din nou, multumim. :)

  Reply
  1. rasebo Post author

   Tot legat de publicare, ar fi frumos să se poată salva cartea în draft-uri:

   Să zicem că îţi aduci aminte la muncă de o carte pe care o ai acasă, completezi titlul, autorul, editura, găseşti o poză cu coperta, dar nu mai ştii care e ISBN-ul. Salvezi în draft-uri, ajungi acasă, completezi restul informaţiilor, publici.

   La fel ca în WP, de altfel.

   Reply
   1. allia

    cam toate informatiile despre o carte se gasesc pe net, chiar si ISBNul ;) cel putin mie nu mi s-a intamplat inca sa adaug o carte pe teacup si sa nu-i gasesc isbnul pe net :)

    Reply
    1. rasebo Post author

     N-avem cum să generalizăm.

     Dacă vreau să introduc o carte foarte veche/rară, despre care nu găsesc nicio informaţie pe net?

     Sau poate nu am coperta, nu o găsesc pe net şi vreau să ajung acasă şi să-i fac poză.

     Sau hai să zicem că vine şeful şi trebuie să închid rapid fereastra.

     Sau, sau, sau…

     IMHO e un feature care merită introdus. :)

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.