Despre comerţ şi negociere

Decât să ofere o reducere de 20-30% şi să primească banii în 2 zile, preferă să ţină de preţ şi să aştepte câteva luni. În tot timpul ăsta, eu pot bine-mersi să mă duc la altcineva, care nu are atât de multe recomandări, dar care-mi poate oferi aceleaşi servicii dpdv calitativ la aproape jumătate din preţ. Apoi, omul se plânge că nu mai sunt atât de mulţi posesori de aparate foto clasice care să apeleze la el.

Singurii oameni pe care-i ştiu la fel de inflexibili ca nenea de mai sus sunt nemţii şi românii. Culmea, el face parte din ambele categorii.

Desigur, corect e să privim şi cealaltă parte a monezii, adică aia care spune că, pe plaiurile mioritice, nu există oameni mai pricepuţi decât el (de care să ştiu şi eu, desigur), că el ştie chestia asta asta şi tocmai de-aia îşi permite să ţină cu dinţii de preţ. Că, deşi e mai mişto să repari/cureţi aparate foto clasice, pierzi mai mult timp cu ele decât cu un digital, unde nu trebuie decât să înlocuieşti un circuit electronic. Din păcate, nu trăieşti doar cu plăcerea, aşa că ai nevoie de bani pentru a supravieţui.

Până la urma urmei, voi strânge banii şi voi apela la el. Sau nu, depinde dacă dau de altcineva priceput, de care să fiu sigur că nu-mi va face face aparatul o varză murată. Oricum, slabe şanse să găsesc alt omuleţ cu recomandări la fel de solide ca ale celui de mai sus.

În fine, toată treaba va mai dura. Mult. Am alte priorităţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.