Încă una electorală: de ce PSD-ul vrea să câştige alegerile asta cu orice preţ

Filmuleţul în care Băsescu pocneşte un copil este o mare prostie, cel puţin pentru campania asta electorală. Spun asta, în primul rând pentru că se pare că e trucat (eu nu-s expert, aşa că nu pot spune cu exactitate), în al doilea rând pentru că a fost scos tocmai acum de la naftalină, după 5 ani de când evenimentul s-a întâmplat.

Din punctul meu de vedere, nu este decât o lovitură sub centură, dată din disperare. Ce-ar determina oare PSD-ul să recurgă la asta tocmai acum, într-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale 2009? De ce nu în trecut? Au mai fost alegeri, au mai fost referendumuri, au mai existat ocazii pentru a-l face de rahat pe Băsescu. De unde disperarea asta?

În data de 11 Decembrie 2009, la fix 5 zile după alegeri, se află pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României un oarecare dosar, în care este vorba de ceva mineriade de pe vremea bunicuţei. Alea de care nimeni nu vrea să-şi aducă aminte. Ghiceşte cineva, în caz că pierde dosarul, câţi ani ar putea să petreacă bunicuţa la răcoare? Minim? 15?

Cât de uşor le-ar fi celor de la PSD, dacă ar câştiga alegerile, să influenţeze puţin decizia curţii sau măcar să amâne ceva ani procesul? Oare sforile n-ar fi mai uşor de tras atunci când ai omul tău la Cotroceni?

Acum, mă întreb şi eu ca un dobitoc care dă aiurea cu ştampula… De ce chestia de mai sus nu a apărut în nicio publicaţie din România? De ce nicio televiziune nu a spus că ‘Nea Iliescu e cu pampersul plin din cauza procesului ce se apropie? De ce presa liberă din România tace mâlc?

Via mega@demisec.ro

P.S. Promit că asta e ultima însemnare care să aibă legătură cu mizeria de clasă pulitică din România. Cel puţin până la alegerile viitoare.

P.P.S. Sunt curios cum s-au simţit toţi cei care l-au votat pe Crin Antonescu în momentul în care acesta a declarat că-l sprijină pe Geoană. Nu pot decât presupune că s-au simţit puţin violaţi. Fără alifie.

3 thoughts on “Încă una electorală: de ce PSD-ul vrea să câştige alegerile asta cu orice preţ

 1. Danz3l

  =)) Fara alifie…
  Nea’ Antonescu asta s-a lipit de Geoana din disperare, sa nu iasa din peisaj…

  Reply
 2. rasebo Post author

  Nu ştiu de ce s-a lipit de Geoană (ar putea să fie şi altceva în afară de disperare – bani, şantaj, interese) da’ ştiu că, făcând asta, şi-a călcat pe cuvinte, pe onoare, pe imagine, pe tot.

  Cum mama naibii un partid liberal să se alieze cu unul socialist? Mai ales PNL-ul, care a fost “duşmanul” istoric a PCR-FSN-PDSR-PSD+PC.

  În fine, spre deosebire de restul românilor, nu-s expert în politică, aşa că e foarte posibil să mă înşel. Mai sus e doar părerea mea de om… din popor.

  Reply
 3. Pingback: Şcurte şi ameştecate | Jurnal Intrerupt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.