Google Mapmaker Training Event & Mapping Party

Deşi iniţial nu aveam de gând să public articolul ăsta, mi-am adus aminte că, în timpul vânătorii de apartamente ce tocmai s-a încheiat, am folosit foarte multe soft-uri de cartografiere online, printre care se numără, desigur, şi Google Earth.

Normal, nu ar fi fost corect din partea mea să nu încerc să… răsplătesc cumva comunitatea de voluntari fără de care, sincer, mi-ar fi decedat mult mai mulţi neuroni din cauza stressului – aş fi pierdut mult mai mult timp învârtindu-mă pe străduţele întortocheate ale Bucureştiului şi, mai mult ca sigur, aş fi terminat mult mai greu “vânătoarea” din cauză că aş fi vizionat mai puţine apartamente şi mi-ar fi fost mai dificil să mă decid. :)

Deşi nu cred că voi avea cum să ajung, sper ca măcar unii (bine, măcar unul :)) dintre puţinii mei vizitatori să aibă cum da curs invitaţiei de mai jos:

***

Salut Răzvan,

Sâmbăta aceasta, 14 noiembrie, va avea loc în ASE prima întâlnire Google Mapmaker din România. Serviciul de cartografiere cu voluntari a României s-a lansat în luna august, şi de atunci s-a format în jurul său o comunitate entuziastă.

Se speră ca după o muncă susţinută să avem şi noi în România un produs Google Maps comparabil cu cel din Statele Unite sau Europa de Vest, produs ce va returna la căutările prin Google sau de pe Google Maps pentru telefoane mobile adrese cât mai complete şi puncte de interes (numere de stradă, blocuri, diverse afaceri, zone de interes public, etc), precum şi calcularea rutelor de tranzit. Cam ca un receptor GPS, dar la un nivel mai detaliat.

Dacă eşti interesat să participi te aşteptăm de la ora 12 la sala 2013, în dreapta parterului din aripa Cibernetică a ASE-ului (în spatele staţiei de bus de pe Dorobanţi, vis-a-vis de British Council). Evenimentul va dura circa 3 ore după estimările noastre.

Dacă consideri că cititorii tăi ar putea fi interesaţi de eveniment şi ar dori să meargă şi să cunoască mai mult despre cum pot pune România pe harta Google, şi dacă consideri că acest eveniment merită menţionat pe blogul tău, noi îţi mulţumim de pe acum. Dacă crezi că această întâlnire nu reprezintă interesul tău sau al cititorilor tăi, îţi înţelegem decizia, ţi-o respectăm şi îţi mulţumim oricum pentru timpul acordat citirii acestui e-mail.

În altă ordine de idei, avem şi câteva canale de comunicare, în caz că doreşti să urmăreşti discuţiile discret, de la distanţă:

Poţi urmări schimbările faţă de cum arăta România acum nici jumătate de an pe Google Maps intrând cu un cont de Google pe http://www.google.com/mapmaker (ţii minte că Bucureştiul nu avea decât DN-urile, nu? :-) ). Aceasta este interfaţa de editare ce permite să vizualizezi schimbări chiar înainte ca ele să apară în update-urile Google Maps.

Dacă ai întrebări, îţi vom răspunde la ele cât mai mai curând posibil.

Numai bine!
Ionuţ Iosub

PS: era să uit: avem şi un invitat de la Google. :-)

***

P.S. Mi-a plăcut că mail-ul a fost scris cu diacritice. :D

5 thoughts on “Google Mapmaker Training Event & Mapping Party

 1. Ionuţ

  S-a făcut azi update de Google Maps. O parte din modificările voluntarilor Mapmaker sunt pe net şi poţi căuta după blocuri, străzi, adrese, afaceri, în măsura în care au fost deja mapate. Pentru mobil mai trebuie să aşteptăm puţin, e încă o hartă de acum vreo 2 luni.

  Reply
 2. rasebo Post author

  @dea: Păi, dacă am găsit, de ce să mai caut? :)

  @Ionut: Da, Google Maps a evoluat foarte mult şi foarte rapid – mai ales în Bucureşti.

  Reply
 3. deA

  @rasebo: YEYEYE!! I’m so happy for you, dude! Serios, nici nu iti imaginezi cat de sincer ma bucur pentru tine. Bine, pentru voi amandoi, ca imi imaginez ca si mandra trebuie sa fie fericita. M-ai facut sa imi incep ziua de sambata cu un ranjet imens pe fata. :D

  S-o stapaniti sanatosi si sa va fie caminul pe care vi-l doreati sa il aveti!

  P.S.: Daca te sacai cu vreun e-mail, doua mai incolo in care sa te intreb cateva despre ce ai facut si cum (nu intreb de adresa sau alte minunatii stalkerish, zen) te deranjeaza? ;;)

  Reply
 4. rasebo Post author

  Hehe, mulţumesc frumos. :D Da, suntem fericiţi, da’ încă nu e gata. Mai am ceva de alergat. Până când nu văd casa terminată, nu mă bucur.

  Nu mă deranjează. :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.