Avem Cotroceni Mall

Dacă tot îl avem, hai să vedem, pe scurt, cam cum se prezintă:

1. Având în vedere că deja sunt 2 mall-uri la 2-3 staţii de tramvai de AFI Palace Cotroceni, sunt de părere că un complex de locuinţe + ceva spaţiu verde ar fi ajutat mult mai mult zona.

2. Străzile de pe lângă mall sunt prea înguste şi trasate prea de-ampulea pentru a suporta traficul sporit din zonă. Deşi sunt locuri de parcare gârlă, toţi ţaranii se apucă să parcheze ori pe trotuare, ori pe stradă, în faţa mall-ului;

3. Aleile către parcările mall-ului nu au treceri de pietoni, aşa că şoferii intră pe ele buluc, fără să se asigure. Era să fiu călcat de vreo 2-3 ori (adică de fiecare dată când am vrut să traversez aleile).

4. Construcţia nu e finalizată, iar în jurul mall-ului e plin de cartoane, plastice, bucăţi de paleţi şi mult, mult praf. Înăuntru încă se lucrează la unele magazine;

5. Muzica din interior este dată prea tare şi se crează o atmosferă stresantă;

6. Singurii care cumpărau haine/cosmetice erau oameni relativ normali. Piţiponcii, pipiţele şi trendinezii cu pălăriuţ la dovlecel erau la plimbare şi la căscat gura pe pereţi şi tavan. Ah, şi la înfipt fast-fooduri în guriţ;

7. Având în vedere #1, sunt curios dacă o să reziste mai mult de un an. Lumea deja s-a săturat de mall-uri şi de centre comerciale;

8. Îmi pare bine că, în curând, voi pleca din zona asta.

9 thoughts on “Avem Cotroceni Mall

 1. rasebo Post author

  @Andrei kNox: cu plăcere. :)
  @tsk: Nu, nu am apucat să ajung la cinema. Oricum aia cred că e atracţia principală a mall-ului şi cel puţin câteva săptămâni cred că va fi bătaie pe locurile din sală…

  Reply
 2. tsk

  Ieri dimineata am simtit o mostra a traficului ce se poate inghesui in zona. In intersectia de pe bd Timisoara nu erau functionale semafoarele. Evident ca s-a dus naibii traficul si se strabatea intersectia “la intelegere”.

  Tot pe bd Timisoara, in dreptul mall-ului s-au ingradit niste zone cu borduri fix in mijlocul drumului. Noile granite nu sunt suficient de bine semnalizate, iar daca te iei dupa marcajele de pe asfalt, noaptea poti avea surprize nebanuite.

  Nu am avut curiozitatea sa mai si intru in mall, dar ma incita ideea cinematografului IMAX. Ai fost?

  Reply
 3. brontozaurel

  :D Cultura mea generala la capitolul mall-uri e extrem de subtire. 2 mall-uri pe aproape? Hmmm, eu nu stiam decat de Plaza (in care n-am calcat pana acum, desi are… aaa… nu stiu sigur cat, dar peste 2 ani sigura are, ca acum 2 ani imi dadeam intalnire cu cineva in fata la Plaza).

  Nici prin asta nu stiu cand o sa calc. In peste 7 ani de cand sunt in Bucuresti n-am calcat decat in cel din Vitan (de 2 ori, ca sa imi iau niste felicitari cu Tatty Teddy de la diverta). Nici in asta nu stiu cand voi ajunge, daca voi ajunge… chiar daca in fiecare sambata am cursuri chiar langa si chiar daca in timpul saptamanii am 3-4 zile ore la Politehnica.

  Nu stiu cata lume era ieri in mall, dar eu am vazut destui oameni cu pungi de real in statia de metrou Politehnica ieri.

  Din cate am citit, cam toate mall-urile/ centrele comerciale au fost deschise inainte sa fie finalizate. Deja e traditie :P

  Reply
 4. nede1st

  @tsk: Deschiderea IMAX-ului va avea loc pe 20 noiembrie. Trivia: Sala IMAX dispune de 400 de locuri, in timp ce intregul complex Cinema City Cotroceni va dispune de 4300 de locuri (vor fi 3 sali VIP, 17 sali obisnuite si sala Samsung IMAX). Ecranul IMAX are dimensiunile 26m x 37m. Costul total al proiectului a fost de aproximativ 10 milioane euro.

  @brontozaurel: Plazza Mall Romania a fost deschis publicului pe 29 octombrie 2004, iar anul acesta a fost extins, suprafata inchiriabila ajungand la 47.000mp (104.000mp suprafata totala construita). Spre comparatie, AFI Palace Cotroceni va avea 76.000mp suprafata inchiriabila (214.000mp suprafata totala construita), Bucuresti Mall Vitan, inaugurat in 1999 si extins in 2007, are 37.000mp suprafata inchiriabila (99.000mp suprafata totala construita), iar City Mall, inaugurat in octombrie 2005, are o suprafata inchiriabila de 19.000mp (38.000mp suprafata totala construita).

  In 2008 au fost inaugurate 2 mall-uri mari in Bucuresti: Baneasa Shopping City (aprilie), cu 85.000mp inchiriabili si Liberty Center (31 octombrie), cu 25.000mp inchiriabili.

  In 2009 au fost inaugurate Grand Arena Mall – Berceni (martie), cu 32.000mp inchiriabili, Militari Shopping Center (aprilie), 49.500 mp inchiriabili si Vitantis Shopping Center sectorul 4 (septembrie), cu 33.000mp inchiriabili.

  Sun Plazza si-a amanat deschiderea pentru februarie 2010 si va avea 76.000mp inchiriabili.

  AFI Palace Cotroceni va intra in competitie in primul rand cu mall-urile din aceasta parte a Bucurestiului, Plazza Romania, Liberty Center si Militari Shopping Center, iar prin magazinul Real, care are o suprafata utila de 7500mp, va deveni competitor pentru Cora Lujerului, Carrefour Orhideea, Billa Drumul Taberei, Selgros Drumul Taberei, Auchan Militari si Metro Militari.

  @rasebo: Ai gasit apartament?

  Reply
 5. rasebo Post author

  @nede1st: Ca întotdeauna, un comentariu plin de informaţii utile. Mulţumesc. :) Mi-am găsit – 3 cam pe lângă Plazza.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.