România a câştigat ceva

Echipa naţională de handbal a României a câştigat Cupa Mondială GF de la Aarhus. Nu contează că nu e o vorba de campionatul mondial şi că e doar o cupă de amicale. Contează că ne-am calificat, am învins mai multe echipe şi am ajuns pe un prim loc. Un prim loc amical, să-i zicem aşa. Un prim loc care ar merita – cred eu – măcar câteva cuvinte de laudă, nu?

Aşa că stau şi mă întreb… A apărut chestia asta printre primele pagini ale vreunui ziar din România? A dat vreun blogger mare şi relevant din degete pe tastatură pe tema asta? S-a bucurat o ţară întreagă că suntem în stare de ceva?

Ei bine nu, pentru că nu este vorba de mutu, chivu, steaua, dinamo, rapid, gigi, borcea, droguri, găleţi de bani, alcool, zâne, scandal, borduri, drumuri rupte, accidente, morţii de la ora 5, beţii, abuzuri, crime, violuri, politică, prostituţie, otv, rahat pe băţ, circ şi pâine.

Pentru că nimeni din echipa aia nu a apărut într-un filmuleţ porno, nimeni nu şi-a tras-o cu cine nu trebuia, nimeni nu s-a băgat în scandaluri publice şi-n tot soiul de alte rahaturi ieftine, zerotv-iste.

Pentru că în echipa naţională de handbal a României sunt doar sportivi de performanţă, nu vedete pline de fiţe, iar sportul, dezbrăcat de scandal, maşini luxoase şi de prafurile lui mutu&co, e naşpa… nu-i aşa?

Astăzi dimineaţă, ştirea era apărută doar în vreo două publicaţii pe care abia-abia le-am pescuit dintre rezultatele irelevante din Google. Pe Hotnews nici măcar nu era text în conţinutul articolului, doar un titlu pus în graba indexării motoarelor de căutare. Dacă era vorba de fotbal, netul ar fi fost plin de rahaturi din minutul doi.

3 thoughts on “România a câştigat ceva

  1. deA

    Iti pot da link-ul daca vrei catre un roman care a scris despre subiectul acesta, el insa locuind chiar acolo, in Aarhus.

    Reply
  2. Sport20

    Aici este problema federatiei in principal care nu a stiut sa comunice succesul sau. Bloggerii rar vor scrie despre subiecte care nu au “priza la public”. Asta e locul unde marketingul sportiv face diferenta.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.