Minolta XD7 – Tokina 28-70 F2.8-4.3

Jucărica din poză e “noul” meu aparat foto pe film. L-am luat pe puţini bani şi, cam ca toate lucrurile suspect de ieftine, din cauza foştilor proprietari care l-au cam abuzat, are câteva probleme.

Din punct de vedere estetic, carcasa pentaprismei este îndoită în două locuri, patina blitz-ului este zgâriată destul de adânc, iar pe fund are câteva urme de lovituri. Pielea se cam dezlipeşte, dar asta nu e o problemă majoră – se schimbă/lipeşte la loc uşor.

Dpdv funcţional, timerul nu mai funcţionează corect, blocându-se pe la sfârşitul cursei şi – chestia care mă îngrijorează cel mai mult – shutter-ul are un soi de delay. Nu ştiu dacă este normal sau nu dar, când apăs declanşatorul, întaintea deschiderii cortinei se aude un soi de… fâsâit scurt. Din câte mi-am dat seama, acel fâsâit se datorează braţului care controlează diafragma. Din nou, nu ştiu dacă este normal sau nu să aibă delay-ul ăsta.

Am terminat cu body-ul, aşa că trecem la obiectiv (tokina 28-70 2.8-4.3), al cărui inel de zoom se mişcă foarte greu de la 28 la 50 şi care… scărţâie uşor.  În plus, un defect pe care l-am observat abia acum câteva minute, este inelul de focalizare care pare să fie crăpat pe toată lăţimea sa, pe sub banda de cauciuc.

Pe la următorul salariu, e posibil să-l trimit la “doctor”. Până atunci… s-ar putea să trag un film cu el, să văd ce iese. :)

Minolta XD7 - Tokina 28-70

s/n Body Minolta XD7: #2054234

s/n Obiectiv Tokina 28-70 2.8-4.3: #8602975

Edit 15 Sept 2009 : pare-se că e o problemă de jeg. Posibil să mă aventurez diseară să o operez.

5 thoughts on “Minolta XD7 – Tokina 28-70 F2.8-4.3

  1. Andrew C.

    Felicitari pentru achizitie, merita!

    Din pacate acel delay nu este natural din cate stiu deci e posibil sa aiba ceva probleme.

    Altfel, la mai multe poze si sa-mi spui ce film te-ai decis sa folosesti.

    Reply
  2. rasebo Post author

    Mulţam de urări.

    @Andrew C. – Da, m-am gândit eu că acel delay nu e ok. Sper să fie simplu şi ieftin de rezolvat. Film… mă bate un gând să bag doar a/n în el, deşi probabil primul va fi color. ISO 400, cel mai ieftin. :))

    Reply
  3. Andrew C.

    Suna bine doar alb negru, suna foarte bine; problema ar fi ca trebuie sa ai mare grija cu expunerea pentru ca daca l-ai ars sau subexpus nu prea mai sunt multe de facut. Avantajul ar fi ca iese acel grain foarte foarte fain.

    Reply
  4. rasebo Post author

    Păi, pentru expunere avem exponometru… care sper să funcţioneze cum trebuie. Oricum, bubele în tehnică se îndreaptă odată cu acumularea de experienţă. :))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.