Cât de repede treci strada?

Aproape de locul unde stau, într-o oarecare intersecţie, la o trecere de pietoni, este un semafor mai special. Strada păzită de acel semafor are 2 benzi pe direcţie de mers, plus două şine de tramvai în mijloc. Adică e echivalentul unui bulevard cu 3 benzi pe sens.

Întrebarea mea e simplă.  Având în vedere că, de obicei, din momentul în care se pune verde la semafor trebuie să mai aştepţi pe puţin 5 secunde pentru a lăsa să treacă toţi dobitocii care forţează galbenul şi care nu opresc când văd om pe trecerea de pietoni, cât timp credeţi ca ar trebui să ofere semaforul în total, pentru a putea traversa strada?

Întreb, pentru că mi se pare aberant ca, în condiţiile de mai sus, un semafor pentru pietoni să ţină doar 10 secunde (pe ceas, că n-am degeaba cronograph).

3 thoughts on “Cât de repede treci strada?

 1. Grim_Cris

  O porcarie! in Romania, semafoarele sunt ca strazile. Pline de goluri si probleme. La unele stai 1 min sa traversezi, la altele nici nu ajungi bine la jumatatea trecerii de pietoni ca incepe sa clipeasca omuletul ala verde.

  Nu mai spun ca masinile in loc de 45 sec ajung sa aiba 3-4 minute

  Reply
 2. Danz3l

  Eee putina alergare usoara nu strica :))
  In Sibiu este singura trecere de pietoni cu doua semafoare pe care am vazut-o in viata mea. Adica …treci pana la jumatate iar de la jumatat stai la alt demafor cocotzat pe o tentativa de trotuar in timp ce in fata si spate iti flutura masinile :))

  O avea si sistemul asta rostul lui…nush , nu ma pricep dar e ciudat.

  Reply
 3. rasebo Post author

  Da bre, eu n-am nicio problemă să alerg puţintel. Da’ stăteam şi mă uitam la băbuţele care rămâneau neajutorate în mijlocul drumului, pe roşu.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.