Blog pe butuci

Acum ceva timp, mi s-a atras atentia cum că pe blogul meu nu s-ar primi pingback-uri de pe extern. De atunci, am reinstalat wp-ul, am testat cu alte teme, am căutat de tâmpit pe forumuri, am făcut de toate, în afară să rad baza de date şi o iau complet de la capăt. Ideea este că, înainte să mă apuc să rad baza de date, aş avea nevoie de ceva sfaturi (ştiu că se poate face backup, dar hei..).

Aş vrea să îl întreb si pe nenea host de chestia asta, dar nu ştiu ce să îi zic. Adicătelea, cam de ce anume ţine funcţia de pingback în wordpress, şi ce anume ar putea să o blocheze?

Scuze pentru eventuala lipsă de logică şi/sau pentru problemele de exprimare din post. E cam 1 jumate noaptea şi sunt rupt de somn, aşa că neuronul funcţionează printre sforăituri.

5 thoughts on “Blog pe butuci

 1. Andrew C.

  Din cate vad merge pentru ca ai pingback la articolul “Eu este faimos din pacate” de pe acelasi blog; problema vine de la partea de Blogspot (deA et. co) unde mereu au fost probleme cu trackback-urile/pingback-urile ce nu tin insa de tine ci de hostul lor (aka blame Google).

  Ce inteleg prin probleme? Ori notificarea tarzie (foarte tarzie) a celuilalt blog, ori trecerea ca spam a trackback-ului ori ignorarea completa.

  Ce e de facut? Din pacate nu prea multe, sau mai bine zis nimic; de cand m-am confruntat prima data cu asta (un an si) nu am gasit o solutie ce rezolva problema.

  Deh, 2 sisteme diferite de notificare pe doua platforme diferite, e oarecum normal sa apara probleme de comunicare.

  Reply
 2. rasebo

  De pe intern merge, chiar instant. Problema e cu externul.

  Am blogul vechi de pe wordpress.com, de unde am facut nişte teste. Oricât de mult aş fi aşteptat (cel mai mult cred că am stat cam 3 ore), nu a venit pingback-ul.

  De trecut în spam nu sunt trecute, aşa că presupun că ori e o problemă de host, ori o fi vorba de-un plugin vechi de-al meu, care şi-a lăsat naiba ştie ce urme prin baza de date şi acum acele setări intră în conflict cu…ceva.

  Din cauza setărilor nu e – am verificat pe ambele bloguri şi-s ok.

  Reply
 3. Andrei

  Intreaba pe la nenea de la host ce se intampla. Eu am patit chestia asta si era din cauza hostului.

  Solutia romaneasca la firmele de hosting pentru oprirea floodului in cazul in care vine de pe ssh-uri sparte din afara e sa blocheze absolut tot externul ca sa merarga metropolitanul (ca oricum pe hosturi din ro nu hosteaza decat romani) e posinil sa fie si asta.

  A doua varianta care imi vine in cap e faptul ca XMLRPC-ul nu e instalat in PHP si atunci pingbackul posibil sa aiba probleme. Ideea e ca e foasrte putin probabil sa fie de la tine, iar baza de date nu are vreo legatura cu asa ceva, deci o razi degeaba. Intreaba sysadminul si spune-i exact ca nu primesti pingbackuri. daca e destept face el o legatura cu e e pe server

  Reply
 4. Pingback: Merge pingback-ul! | Jurnal Intrerupt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.