Una scurtă, despre fumat

De fapt, mai degrabă despre ne-fumat.

Nu mă simt mai bine. Sau… Hai, poate mă simt mai bine puţin, dar nu foarte-foarte. Poate au început să se cureţe plămânii, poate se curăţă arterele – naiba ştie, eu nu-mi prea dau seama.

Ceea ce simt însă, sunt banii în plus; 400 de lei pe lună cu care pot face ce vreau eu. Pot să îi strâng şi în câteva luni să-mi iau body nou (mă refer la aparat foto, că liposucţia e mai scumpă). Sau o lentilă. Sau un trepied. Sau o pereche de blugi, nişte tricouri şi ceva şosete. Sau o carte în fiecare lună, fără să am impresia că rămân sărac dacă vreau să citesc câte ceva.

Ah, încă o chestie mişto: pot să petrec o zi întreagă fără să cheltuiesc nimic. Pentru că, înainte, cheltuiam mult mai mult decât cei 13 de lei pe care-i dădeam pe ţigări. Păi deh, dacă tot sunt la magazin, hai ca mai merge o napolitană, un sandwish, o ciocolăţică, ceva. Ş-aşa se duceau câte 20 de lei zilnic…

Da, mi-am adus aminte că n-am mai fumat de două luni. :)

6 thoughts on “Una scurtă, despre fumat

 1. Dojo

  100 de euro pe luna nu e joaca. Si uite ca ai clar mai multe oportunitati. Macar impune-ti sa ii tii undeva intr-un cont si la final de an ai 1200 de “spart”. Felicitari pentru realizare, nu e atat de simplu :)

  Reply
 2. rasebo

  Până acum, de fiecare dată când am încercat să mă las, mi s-a părut o chestie imposibilă. Dar acum mi s-a părut incredibil de simplu. Cred ca e vorba doar de autoconditionare, ca vointa… chiar nu simt ca si cum as fi facut uz de ea.

  Presupun ca e vorba de faptul ca am realizat ca tigarile nu ma ajuta cu absolut nimic – ba din contră, îmi mănâncă timp, bani şi minute din viaţă.

  Ştii cum nu le simt lipsa? :))

  Oricum, nu vreau să fiu un nefumător dintr-ăla nasol; nu sunt împotriva fumatului, nu încerc să oblig pe nimeni să se lase, nici măcar indirect. Sunt de părere că fiecare om este stăpân în totalitate pe viaţa sa. Dacă vrei să te laşi, e alegerea ta, la fel si dacă vrei să fumezi în continuare.

  Să ştii că ar fi o idee bună să bag banii ăştia într-un cont de economie, ceva. 1200 de euro sună bine, şi nu sună bine de spart, ci de investit, crescut.

  Reply
 3. Dojo

  Pai nu? Pui in cont si cand vrei sa cumperi ceva “serios” ai cu ce. Oricum suma e monstruos de mare, dar si al meu cam tot atat spargea pe luna. S-a lasat dintr-o data, acum aproape un an. A venit de pe santier, a mancat si, cand sa aprinda tigara de dupa (nu aia “clasica”, nu eram pe acolo :D), s-a gandit “las’ ca fumez mai incolo”. A revenit pe santier, s-a luat cu telefoane si luat decizii ca inginerul ce este si seara, cand a ajuns “hozo”, iar nu a fumat, ca nu i se arata. Nimic intentionat, nici nu isi punea problema sa se lase.

  A doua zi a stat iar pe “liber” si peste 1 saptamana m-a anuntat ca de fapt s-a lasat de fumat, dar nici el nu stie prea bine cum :D

  Reply
 4. Danz3l

  Super tare!
  Poate daca ai putea sa-i inveti si pe altii…sau macar sa le faci in ciuda :))
  Mama ca m-as lauda in locul tauuuu!:))))

  Reply
 5. SilviuB

  chestia cu economiile e cat se poate de reala. Am coborat ieri la magazin sa-mi iau tigari (doar pentru tigari) dar am ajuns sa-mi cumpar o sticla de cola si ceva napolitane => 20 lei, absolut involuntar. De maine sper sa fiu si eu nefumator…

  Reply
 6. rasebo

  Dude, ce să zic… merită, dar numai dacă vrei tu să te laşi, nu dacă te simţi presat de alţii. Oricum, multă baftă.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.