10 thoughts on “I has new toy

 1. rasebo

  Asa sa fie, danz3l. Din pacate, body-ul meu (corpul aparatului) e cam entry-level si are un dezavantaj: nu are un motoras de auto-focus pe el. Adica trebuie sa focalizez manual cu obiectivul de 50mm (cel din kit, 18-55-ul, are motor de af incorporat).

  Ufff, abia mi-am luat d40-ul si deja visez la un body de d80. :))

  @DeeDee: Deci… nu am cum sa raspund fara sa par un porc.

  Reply
 2. DeeDee

  Tu stai linistit ;) Mi-am exprimat eu ciudat simpatia fata de cum au iesit mainile in poza :)

  Reply
 3. Andrew C.

  rasebo, ca posesor de Nikon D60 (deci tot fara motoras de auto-focus) iti spun ca sunt situatii in care viteza de reactie a unui obiectiv cu motor incorporat este mai mare decat la cele cu motor in corpul camerei; pe langa asta, oricum majoritatea obiectivelor vin mai nou in ambele formate si daca nu ai obiective din trecut e OK.

  Pe langa asta, de ce dumnezeului ai luat un 50mm fara AF-S DX? Din cate stiu se gasesc.

  Cat despre D80, de ce nu un D90 avand in vedere ca aici cel putin pretul este destul de apropiat (aprox 650£ vs 630£)?

  La obiective eu am pus ochii pe un Tamron 18-270mm f/3.5-6.3 insa o sa mai dureze ceva pana mi-l permit (unde prin ceva sa se citeasca foarte mult timp).

  Reply
 4. rasebo

  Nu l-am luat pe cel de 50mm 1/1.4 AF-S, pentru ca era cam de 3 ori mai scump. Adica cel pe care-l am eu acum, Nikon 50mm f/1.8D, costa in jur de 450ron in magazin, in timp ce Nikon 50mm f/1.4 AF-S este cam 1400. In plus, l-am luat la mana a 2-a, asa ca am dat si mai putin pe el, in jur de 250 lei.

  Cum nu prea ma bucur de asa de multi bani pe cat mi-as dori… Oricum, pe asta mi l-am dorit de cand mi-am luat aparatul. Desi ma voi contrazice cu ultimul meu comentariu, focalizarea manuala pot spune ca e chiar un plus, nu un defect

  Diferentele de pret intre D80 si D90 sunt ceva mai mari in ro. Ceva de genul 1000+ RON. :) D80 gasesc usor la un pret acceptabil la mana a 2-a. D90 nu.

  Reply
 5. Bau

  Felicitări! Să-ţi dea Dumnezeu bani de obiective câte îţi vei dori pe viitor şi să te vedem la photowalk-uri cu el!

  Reply
 6. Pingback: De făcut, weekend-ul ăsta » Jurnal Întrerupt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.