Zâmbetul senil pe care trebuie să îl afişezi de fiecare dată când treci pe lângă cineva, indiferent dacă tu ai cea mai de rahat zi din viaţa ta. Pasarea responsabilităţii; dacă nu ştii ce e aia, probabil tu eşti ăla care face treaba colegilor şi care înghite tot rahatul. Pupatul şefului în cur. Cât mai adânc şi cât mai umed. Pentru o carieră de succes. Lipsă de comunicare. Nu pentru că nu eşti tu capabil să comunici, ci pentru că alţii sunt prea manageri pentru a-ţi răspunde.
Sentimentul că eşti o furnică într-un muşuroi imens. Că eşti aproape inutil, că eşti usor de înlocuit. Satisfacţia lucrului bine făcut egală cu zero. Oboseala aia caldă şi comodă de la sfărşitul unei zile de muncă, înlocuită de o moleşeală extenuantă, jegoasă, greţoasă, slinoasă şi împuţită de gulerele apretate din jurul tău.
Mai vrei să fuţi sistemul, Ionuţe? Prea târziu, eşti deja futut.
Am o intrebare: cum reuseste o companie de tipul Google sa sparga aceste tipare, si desi lucrezi pentru o “big multinational company” sa nu simti ca faci asta?
@servicii web design: Pentru ca depinde si de locul unde lucrezi. Pentru cei care lucreaza la Google, a lucra acolo este un scop, nu un mijloc. Si intotdeauna acest lucru ne va motiva mai mult. Apoi mai este si diferenta dintre slujba si cariera. Nu cred ca exista oameni pasionati de “computing”/IT care sa considere activitatea profesioanala la google doar o alta slujba care ii ajuta sa isi plateasca chiria si rata la TV. Insa cand trebuie sa inghiti cacatul altora doar ca sa platesti facturile, esti mult mai frustrat si nu pasionat si iti vine sa iti bagi picioarele in el de loc de munca.
Servicii web design, acum ceva timp a aparut pe internet o bucata dintr-un grup de discutii intern al Google unde se discuta tocmai de ce pleaca oamenii de la Google; ei bine, nu sunt toate roz nici acolo: manageri de toata jena ca in majoritatea companiilor foarte mari, program stresant, lipsa de comunicare intre echipe, salarii mici comparativ cu alte firme de IT si comparativ cu munca depusa etc.
Ideea este ca Google sparge aceste tipare pentru ca este un nume, este ca Microsoft; lucrezi 3 ani la Google sau MS, tragi cu dintii oricat de rau ar fi, insa dupa acei 3 ani stii ca poti pune Google/MS in CV si esti ca si angajat, fara discutii, in orice companie de IT care are nevoie de tine (sau chiar si fara sa aiba nevoie de tine).
Articolul, pentru cei interesati, poate fi gasit aici.
Cred că la Google, la fel ca în oricare altă companie mare, diferă foarte mult situaţia de la un departament la altul.
Oricum, nicăieri nu are cum să fie foarte roz situaţia; peste tot există manageri incompetenţi şi angajaţi puturoşi. Din fericire, de cele mai multe ori, aceştia se… filtrează într-un timp destul de scurt.
@deA: mersi de raspuns, nu vedeam lucrurile asa, m-ai lamurit. :)