Feed complet – poll

Acum 12 zile anunțam, printre altele, că am lăsat feedul complet, fără a-l mai trunchia după x caractere.

Ceilalți spun că, printre altele, e enervat să trebuiască să deschidă o fereastră nouă pe calculator. Dar, din punctul de vedere al utilizatorul de feed-reader pe mobil, cum o fi?

De destul de multe ori, când mă aflu în autobuz, în drum spre casă sau servici, mă apuc să citesc ultimele articole din reader-ul telefonului mobil pentru a mai alunga din plictiseală.

Am observat că majoritatea bloggerilor (vorbim de cei trecuți în feed-reader-ul meu) publică tot articolul pe RSS. Nicio problemă, dau de joystick în jos până termin articolul, dau back și-l iau pe următorul la citit. Dar sunt unii care trunchiază feed-ul, așa că, dacă e destul de interesant articolul, sunt nevoit să intru pe pagina lor pentru a citi ultimele două-trei paragrafe. În plus, unii nu au articolul complet nici măcar pe blogul lor, trebuind, pentru ultimul paragraf, să intru pe încă un site. Pe calculator nu mi se pare atât de enervant, dar pe telefonul mobil e un adevărat chin din cauza ecranului minuscul și a conexiunii foarte lente. Tot din punctul ăsta de vedere (al vitezei), nu prea suport să am imagini în feed reader; dimensiune a articolului mai mare -> mai mult de încărcat -> mai mult timp pierdut uitându-mă aiurea pe geam.

Așa că astăzi am instalat un plugin, CompactRSS, cu ajutorul căruia se pot scoate unele porțiuni din feed. Mâine dimineață, va ieși primul articol fără imagine în reader.

Dacă tot trebuie să mergeți mâine la vot, exersați aici (în funcție de rezultat, voi lăsa feed-ul complet sau nu):

[polldaddy poll=1150149]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.