Radio Zu şi promovarea imbecilităţii

S-a întâmplat în autobuz, acum vreo două săptămâni. Radio Zu dat tare în boxele coşciugului pe roţi, toată populaţia cu gura până la urechi. Eu, înjurând în gând şi simţind nevoia să urlu de nervi. Unei babe i se promit nişte bani – o sumă destul de mică – dacă se duce pe balcon, aruncă o pungă de apă în capul trecătorilor şi după aia urlă nuş ce prostie. Baba, normal, face asta şi descrie cu detalii de amănunte tâmpenia pe care a făcut-o. Cât de disperat să fii, pentru a fi pregătit să te faci de tot rahatul pentru niște bani? Nu contează că primeşti un leu sau 1000 – nu te respecţi deloc.

dictatura prostiei

S-a întâmplat şi acum o săptămână, când am auzit pe la muncă vorbindu-se de “super faza” pe care au făcut-o ăia de la Radio Zu: au pus 4 şoferi de taxi să vină din celălalt capăt al Bucureştiului, până-n faţa sediului radioului. Răsplata? 400 de lei, adică 100 pe cap de dobitoc. Pe cât pariu că benzina irosită în acea cursă a fost plătită din buzunarele firmei de taximetrie?

Acum trei zile, pe la ora 8 jumătate, muream de plictiseală în autobuzul blocat în trafic, ascultând o prostie de farsă ieftină ce mirosea de la zece kilometri a căcat fabricat. Restul autobuzului, râzând mai cu sete decăt dacă s-ar fi uitat la cea mai tare comedie produsă vreodată.

Acum două zile, urc eu fericit în autobuz. La radio, normal, morar şi buzdugan. Cu manele. Nu mi-era de ajuns că trebuie să suport nesimţiţii de Bucureşti cu telefoanele lor mobile dotate cu empetrei, trebuie să fiu asaltat și din boxele autobuzlui de “genul muzical” (mari ghilimele, mari) ce promovează incultura şi prostia în românia? Atitudinea generală în maşina? Priviri tâmpe, distrate şi zâmbete relaxate.

De fapt, nu înţeleg de ce mă mai mir. Cât timp Libertatea, Can Can şi restul fiţuicilor de doi lei se vând mai ceva ca pâinea caldă, nu ştiu de ce mai sunt uimit că umorul de prost gust şi farsele seci, clar fabricate, ale lui Morar şi Buzdugan sunt la mare căutare. Dictatura bunei dispoziţii, spun ei? Eu spun că e dictatura prostului gust.

Dacă, în 1848, Andrei Muşatescu ne ruga să ne deşteptăm naibii din somnul cel de moarte şi să ţinem fruntea sus, acum Radio Zu ne îndeamnă să fim dobitoci şi să ne facem de tot rahatul pentru doi bani. Da, bine, postul ăsta de radio nu se poate compara cu imnul national, dar pot pune pariu că, în rândul oamenilor de rând şi ascultători de radio de duzină, ultima farsă este mai populară decât prima strofă a imnului. Şi acei oameni sunt mulţi ai dracului.

Luni, 1 Decembrie, este ziua naţională a României. Luni voiam să mă duc la Arcul de Triumf, să văd parada. Este un eveniment la care vreau să “particip” de pe la 14 ani, dar la care nu am reușit să ajung în toţi ăştia 3 ani de când sunt în Bucureşti. În toţi anii ăştia, cât timp am visat să pot ajunge la Arc şi să stau în frig pentru a putea privi parada, am fost mândru că sunt român. Acum, m-am uitat în jur şi mi s-a făcut pielea găină; imbecilitate, lene, nepăsare, astea au devenit calităţile de top ale românilor. Voi rămâne cu visul și cu un somn sănătos de început de săptămână.

Articolul ăsta va ţine locul celui pe care voiam să îl scriu de 1 Decembrie, în care intenționam să îndemn oamenii să-i mai dea o şansă ţării ăsteia. Să fie, măcar pentru o zi, patrioţi. De ziua româniei, nu pot face nimic altceva în afară de a ţine doliu. Pentru că şansa româniei de a deveni o ţară civilizată a murit de mult, iar şansa românului de a scăpa din lanţurile imbecilităţii a fugit cu coada-ntre picioare şi s-a ascuns în Congo, preferând să moară de foame decât să fie uscată de vaporii prostiei de aici.

Sursă poză: internet (ce să fac… mă iau și eu după cei mai mari ca mine – presa scrisă)

7 thoughts on “Radio Zu şi promovarea imbecilităţii

 1. Danz3l

  Citind articolul asta am regasit cateva idei similare pe care le-am scris odata- privind prostia de care dau dovada Morar si Buzdugan cu farsele si provocarile alea pentru 2 lei precum si oamenii ce suna la ei.

  N-am publicat niciodata articolul ala…dar iti dau 100% dreptate. Cum naibii sa te umilesti in halul asta pentru cativa lei? Parca am fi in circul foamei…romanii n-au un gram de demnitate :-&

  Eu scrisesem despre una care a fost provocata sa iasa pe casa scarilor si sa tipe “Ajutor, Buzdu si Morar imi fac felul” sau altul ce a trebuit sa se puna in fata a 4 tiruri pe nu-tiu-ce autostrada si sa puna soferii sa dea pe Radiozu.

  Eu nici nu ma mai enervez…nici nu incerc sa fac ceva si nu crd ca ceva o sa se mai schimbe oricate initiative ar exista. M-am resemnat…chiar cu riscul sa para ca sunt de acord :|

  Reply
 2. Danz3l

  Mi se parea aiurea si fatarnic din partea mea sa ma iau de radioul asta atat timp cat si eu il ascult. Chiar daca numai pentru muzica, asa cum ascult si celelalte radiouri comerciale.

  Ar fi fost ca si cum as zice “manelele e de c***t” si in casti sa zbiere Guta.

  Reply
 3. rasebo

  Din punctul meu de vedere, doar faptul că cei care au “întemeiat” acest post de radio sunt vocile unei emisiuni care se adesează clar celor mai puțin dotați “acolo sus”, e deajuns să mă facă să nu ascult Radio ZU.

  Muzică bună se poate găsi și pe alte posturi de radio. În zilele de astăzi, pentru un radio care nu se vrea a fi de nișă, contează mai mult emisiunile decât muzica.

  Reply
 4. Pitbu'

  Azi dimineata la “aroganta zilei” au sunat 2 angajati ai firmei unde lucrez, au fost intrebati unde lucreaza… au spus pe post ca sunt distribuitori de Coca Cola… asa ca pentru 200 euro au fost pusi sa distribuie aleatoriu pe strada 100 cutii de Cola.
  Li s-a parut probabil fun si au facut-o. Evident Cola s-a sesizat imediat… cei doi au fost concediati… superiorii taiat salariu, etc

  Nu zic ca aia 2 nu si-au facut-o cu mana lor, dar au fost si ajutati. Cei doi rahati cu ochi de la radio zu se folosesc de nevoia oamenilor de bani, exploateaza acest aspect la maxim si uite unde se ajunge. Profita de prostia unor oameni simpli…
  Nu pot sa le doresc decat sa li se intoarca toate inapoi.

  Reply
 5. sefa

  Bai fratzilor daca nu stiti de gluma nu asc radioZu pe langa munca de zi cu zi un zambet nu strica si frate dak nu’ti place nu asculta,iar dak faci cva d bani faci ca se te simti bn si sa te distrezi nu de altceva si respect nu inseaman ceea ce ai zis tu frate.hai PA. RadioZu tine’o tot asa!!

  Reply
 6. rasebo Post author

  Ideea e ca nu voiam sa ascult, ci eram obli… eh, las-o balta, n-are rost sa ma obosesc pentru un analfabet.

  (oare la care imbecili ma refeream in titlu?)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.