Sunt un gras

Am burtă, cracii cât copacul, obrăjori umflăţei, funduleţul moale. Nu-mi văd “obiectul” fără să mă aplec puţin sau fără să-mi sug burta. Sunt văzut de alţii ca un umflat, ca o persoană ce parcă a mâncat din farfuria lor; nu din a mea, plătită ori de mine, ori de părinţii mei. Am fost marginalizat, s-a făcut mişto de mine, am fost făcut în fel şi chip.

Am şi muşchi; pot să mă mişc destul de repede, mai repede decât unii slabi. Alerg după autobuz, fug pe scări, merg atât de repede încât mă trezesc că fac slalom printre leneşii de pe stradă. Fără să obosesc repede. Într-a 11-a, la 110 de kile, eram primul din grupul care urca pe munte. Toţi respirau greu, eu nu aveam nici pe dracu. Şi-s şi fumător.

Iarna, stăteam cu geamul deschis. La servici, ies la tigară in tricou. Pot face duş rece fără să mă plâng prea tare. Nu mi-e frig, deşi articolul ăsta spune că ar trebui să-mi fie mai frig decât celor slabi (nu, nu-s femeie – citiţi ultimul paragraf înainte de “Metode pentru a combate…”).

Sunt gras, dar sunt activ. Niciodată nu mi-a plăcut să stau degeaba, să lâncezesc în pat. Da, nici mie nu-mi place, dpdv estetic, să-mi văd şuncile, dar fizic mă simt mai mult decât ok. Şi da, ştiu că ăia mai grăsuni prezintă mai multe riscuri de sănătate decât cei slabi. Dar cei graşi, de obicei sunt şi leneşi.

Aşa că, dragi prieteni, să mă pupaţi în fundul meu mare atunci când îmi mai recomandaţi metode de slăbit, sau când îmi spuneţi “ai mai putea da jos câteva kile”. Am reuşit să slăbesc foarte bine şi fără o cură specială, fără să vreau asta în mod special. La fel, pot să mă şi îngraş fără să-mi pară rău. Pen’ că mi se rupe.

4 thoughts on “Sunt un gras

 1. petronik

  uite un om care intradevar se iubeste. te apreciez pentru asta =D>
  eu as face orice sa ma ingras, sincer.a devenit deja un complex.ar trebui sa ne comformam cu ceea ce suntem :P
  desi evolutia are si ea scopul ei….

  Reply
 2. Danz3l

  Eu m-am ingrasat 10 kg in ultimele 3 luni :))
  si mie mi se rupe- doar ca nu ma mai incap pantalonii.

  Reply
 3. plutitoru

  Uite pai daia esti gras vitios si pacatos pentru ca sezi toata ziua la calculator fumezi si bei cafea si tigari si o sa se duca dracu sanatatea ma copile gandestete ca nu faci bine ce faci eu astata i-ti zic baga bine la cap ca e pacat de munca ta, cu banii nu faci nimic daca n-ai sanatate (hint: dar si cu sanatatea si fara bani cam tot o pula faci :D)
  Miscarea e cel mai bun remediu inpotriva obezitatii or tu stand si pierzaND VREMEA LA CALCULATOR NU MAI AI TIMP DE MISCARE

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.