În aşteptarea metroului

Actualul meu coleg de cameră a stat într-o chirie pe la Ozana, aproape de Nicolae Grigorescu/Piaţa Sălăjan. Deşi, din punctul meu de vedere, zona aia e cam la dracu-n praznic, ţin minte că atunci când s-a mutat acolo, în ciuda populaţiei cafenii destul de ridicate şi a cartierului plin de cocalari, era destul de mulţumit.

Mare parte din “mulţumirea” lui era datorată zvonurilor care circulau prin zonă cum că, în vreo 3-4 luni, se va deschide noua linie de metrou Nicolae Grigorescu – Linia de Centură. Normal, acele 3 luni au trecut repede şi metroul mult aşteptat nu s-a deschis. Au apărut, însă, alte zvonuri; era vorba de 6 luni, aşa că trebuie să mai treacă 3 luni până când vor deschide, de fapt, noua linie de metrou. Şi aşa au ţinut-o timp de 2 ani, din 3 în 3 luni. Ca în Ferma Animalelor.

Acum, la 2 luni după ce a plecat de acolo, se anunţă cu mare pompă că acel tronson va fi inaugurat Miercurea viitoare, pe 18 Noiembrie. Ca o mică paranteză, construcţia a început prin ’89, iar lungimea liniei este de 4.75 de kilometri. Din 1989 până acum au trecut…cât, 19 ani? O nimica toată.

În ritmul ăsta o să construiţi şi magistrala din Drumul Taberei, frumoşilor? Ia să facem un calcul. Magistrala 5 ar trebui să aibă 9 kilometri. Dacă va fi construită în acelaşi ritm, va fi gata în aproximativ 35 de ani. Cam pe când o să ies eu la pensie. Aşa da, măi, bravo! Bine că suntem Rromâni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.