De dimineață, mugetare-n criză

În timp ce economia mondială și, implicit, cea românească, a luat-o la vale, nouă ne arde de greve. Profesorii și polițiștii s-au trezit că vor măriri salariale. Acum, când Rromânul ar trebui să renunțe la balcanismele de la locul de muncă și să fie din ce în ce mai eficient, asta pentru a nu se trezi șomer cu acte-n regulă.

Dar hopa stop! Nu vorbesc de cei care lucrează în sectorul privat și care chiar riscă o concediere în caz de performanțe slabe, ci de cei care și-au înfipt bine curul posteriorul în scaunul căldut de funcționar pulic public. Ăia care ne “educă” tineretul atât de bine, ăia care ne “apără” de cei cu chef de băgat mâna, piciorul și penisul prin proprietatea altora.

Da, sunt ironic. Și adormit. Unde mi-e cafeaua?

Revenind… De ce își permit până la urmă profesorii și polițiștii să dea peste cap o Românie și așa destul de dezechilibrată? Păi, din punctul meu de vedere, e simplu: pe ei îi doare fix în fund. Fie că e criză sau nu, copii tot vor trebui să meargă la școală, iar infractorii “prinși”. Job-urile lor sunt prea puțin afectate de criză. Ba chiar aș putea spune că, odată cu recesiunea ce pare-se c-ar fi iminentă, ei ar trăi mai bine; întotdeauna vor fi binevoitori care să-i ajute pe săracii bugetari cu ouă, brânză, carne, băuturi alcoolice, țigări și, de ce nu, săpun “Fa”, ca pe vremea lu’ nea’ Nică.

Alt gând nebun: fiecare criză din trecut a fost depășită cu ajutorul unui mic răzbel. Nu cred că omenirea e destul de matură încât să nu apeleze și de data asta la cea mai la îndemână soluție. Obama ar putea fi în curând înjurat, nu ridicat în slăvi.

Într-altă ordine de idei, de ce e plină blogosfera de politic? Chiar nu mai există nimic interesant de discutat în afară de clasicile lăbăreli de partid aflat în campanie electorală?

Servici ușor.

2 thoughts on “De dimineață, mugetare-n criză

 1. Dojo

  Ii doare pe ei fix in paispe de criza si probleme de genul asta. Pentru ca au niste sindicate bine infipte si stiu una si buna. Sunt de acord ca salariile sunt slabe pentru cei la inceput de drum, dar mai exista si smecheria aia cu “nu iti place salariu, incearca altceva”. Eu aveam 20 de ani si am refuzat sa muncesc ca invatator si apoi dupa faculta ca profesor pentru ca stiam ca sunt salarii proaste. Si castig acum lejer, dar am avu cojones sa aleg un drum mai bun.

  Si pe langa asta stim cu totii cum se merge la meditatii in echipe de 5-10 elevi (ca e mai spornic) si cum merge spaga si in invatamant si in Politie.

  Dar, vorba ta, pe astia nu ii omoara grija de productivitate sau macar sa fure mai putin, ei au o placa si canta pe ea…

  Reply
 2. rasebo

  Ca o mică adăugire: Nu am spus nimic despre medici, pentru că lipsa de performanţă în medicină nu se datorează neapărat lipsei de pregătire a angajaţilor, ci a echipamentului depăşit şi a condiţiilor de (pardon) căcat din spitale.

  Mersi dojo pt comment. :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.