Cât de mult cenzurezi?

Mulţi dintre cei ce au blog au avut probleme cu unii virtuali ce simt nevoia să se exteriorizeze într-un mod cât mai aiurea cu putinţă. Dumnezei, cruci, sărbători, rude de gradul întâi (vii și/sau moarte) organe sexuale sau alte părți anatomice; știți și voi cât de inventiv poate fi românul când vine vorba de înjurături. Unii comentatori nu folosesc cuvinte urâte, dar trag niște concluzii pe care nu ai cum să le înțelegi decât dacă te cobori la nivelul lor. Ei și numai ei știu ce au vrut să spună. Nu te pune cu prostul, că are mintea odihnită.

Mai sunt unii comentatori pe cale de dispariţie care, deși nu înjură, te fac să te simți prost. Prost în sensul de dobitoc, idiot, neinformat. Îți demonstrează, folosindu-se de puterea logicii, că nu ai dreptate. Te critică, te fac praf, te desfac în bucățele. Pe ăștia, oricât de nașpa m-ar face să mă simt, îi respect. În câteva ocazii, mi s-au spus unele lucruri deranjante, care mi-au făcut scrum imperiul pe care credeam că-l construisem atât de rezistent sub forma unui articol. Nicio problemă, întotdeauna am apreciat o persoană care poate să-mi demonstreze, cu argumente, că m-am înşelat.

În mare, sunt de părere că orice dobitoc are dreptul să-şi dea cu parerea în baltă. Internetul se vrea a fi un mediu liber şi eu sunt un susţinător destul de înfocat al ideii de libertate virtuală. Singura mea condiţie e să se folosească un limbaj cât de cât civilizat, mai ales la adresa mea. Treaba e simplă: Nu spun că nu poti rătăci un organ sexual prin propoziţiile tale, cât timp acel cuvânt e folosit doar pentru a sublinia, să spunem, un anume lucru. Dacă mă înjuri fără un motiv real, voi avea tendinţa să te banez şi probabil chiar o voi face. Dacă mă înjuri şi ai un motiv întemeiat, tot voi avea tendinţa să te banez din cauza limbajului, dar probabil mă voi gândi de două ori. Probabil. Atunci când greşesc, nu am obiceiul de a mă ascunde în spatele degetului. Recunosc, accept mustrările şi gata.

În oarecum altă ordine de idei, nu am chef să mă implic în niciun scandal din blogosferă. Nu mă ajută cu nimic traficul în plus venit pe conducta căutătorilor de scandal şi scurmătorilor de rahat. Pentru acei vizitatori, am la fel de mult respect ca şi pentru hârtiile igienice care circulă sub numele de Libertatea, CanCan, Click, etc: zero.

3 thoughts on “Cât de mult cenzurezi?

  1. Danz3l

    Eu nu cenzurez absolut nici un comentariu dar ce-i drept n-am avut nici un nebun care sa-si bage organele prin fel de fel de orificii sau ma rog…nebuna.

    Oricum la cat de repede ma enervez ….cred ca as reactiona urat de tot.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.