În sfârşit, s-au sfârşit alegerile în state

Mare tămbălău, mare. Alegerile s-au terminat, americanii au primul preşedinte negru din istoria lor, unii răsuflă uşuraţi, KKK-ul şi neo-naziştii înjură printre dinţi.

Apropo de asta… Oare câţi americani, când au vizionat filmul Head of State, au râs şi cu fundul nu din cauza faptului că filmul este o comedie, ci de ideea cum că un negru ar putea fi preşedintele lor? Mmmh?

Dar nouă, totuşi, de ce ne pasă? Cu ce ne afectează faptul că americanii şi-au ales un nou preşedinte? Omul e doar o marionetă, un fel de imagine a Statelor Unite în lume. Nu Obama va lua deciziile cu adevărat importante. Da, el va veni la pupitru şi va spune că americanii trebuie să-şi bage penisul în vreo ţară dintr-un colţ de lume pentru că acolo este petrol. Sau tinichea. Sau nisip “special”. Motive se găsesc oricând. Dar nu va fi vocea lui, ci a celor din spatele lui.

Mie mi se rupe. Sunt în continuare ferm convins că America va sfârşi în curând într-un mare buf, trăgând după ea şi o groază de alte ţărişoare pupincuriste (România, de exemplu). Dar viaţa e roz, criza e-n floare, salariile se măresc fără a se baza pe performanţe (să tot fii profesor).

Eh, ‘om trăi şi ‘om vedea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.