Cum să nu fii şef

Diverta Magheru, fostul magazin Eva. O clientă vine la casă şi întreabă dacă au cartea X. Casiera se uită în calculator şi îi spune că este trecută în ofertă, dar trebuie să se ducă sus, să întrebe dacă este pe stoc. Clienta se duce sus, află că nu e pe stoc şi începe să facă scandal. Şefa de magazin vine la casieră şi urlă la ea că ar trebui să îi dea penalizare pentru ce a făcut. Ăăăă… Casiera cu ce a greşit?

Diverta Magheru, fostul magazin Eva. Şedinţă. După ce le-a reproşat angajaţilor că nu comunică între ei, şefa de magazin le spune casierelor că şi-aşa au un salariu prea mare. Asta în situaţia în care, pentru 750 ron + bonuri de masă pe lună, o casieră trebuie să stea în picioare toată ziua, să înghită rahat de la clienţi, să facă garanţii şi să împacheteze cadouri (nope, nu au oameni separaţi pentru garanţii).

Sunt două moduri de a fi şef. Cu forţa (caz în care calităţile tale de lider sunt aproape egale cu zero) şi cu cap. Cu cap eşti atunci când eşti corect şi ştii să dai un ordin sau să faci o mustrare, fără ca subordonatul să se simtă ameninţat; trebuie să regrete sincer, nu să te urască.

2 thoughts on “Cum să nu fii şef

  1. WebMonkey Land

    este o diferenta uriasa intre a sef si manager! Competenta si calitatile de lider fac diferenta

    Reply
  2. rasebo

    În situația de mai sus, care e diferența? Tipa aia clar ocupă un post de management, odată ce se pare că e treaba ei să dea avertismente, penalizări și să se plângă de salariile “prea mari” ale angajaților.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.