Blog comun – de ce am refuzat

Acum ceva timp, eu şi câţiva amici plănuisem să punem pe roţi un blog comun, în care să încercăm să scriem articole puţintel mai serioase. Din cauză că suntem rromâni şi nu putem face totul odată, organizat, s-a decis ca, pentru început, să luăm doar domeniul iar host-ul, tema, plugin-urile şi un aşa zis plan de promovare rămânând pe mai târziu.

Problema unui blog comun e că… trebuie să te înţelegi destul de bine cu ceilalţi parteneri de scris. Din punctul meu de vedere, ideal ar fi să nu existe divergenţe majore în idei, stil sau subiecte abordate, pentru că altfel iese un terci, un ghiveci ieftin de păreri împrăştiate. Nu iese nimic care să pară măcar serios, d-apăi chiar să fie.

Problema asta, a “împrăştierii”, a inconsistenţei în gândire şi abordare, am avut-o de la bun început, când am început “discuţiile”. Unul voia să scrie despre artă, altul despre cerşetori, altul despre ce-l apucă. Unul vrea să fie blog dar să nu fie blog (= scurtcircuit instant între cei doi neuroni ai mei), altul vrea să arate ca un site al unui ziar online, să fie blog dar să nu spunem că e blog… Apropo de asta, știţi ce temă a fost aleasă? Asta! A se observa aspectul ei de temă pro, ce se potriveşte fix ca nuca-n perete cu look-ul serios, pe care l-au visat “partenerii” mei pentru blogul ăsta.

Da, ăsta e un hate-post, pentru că de vreo câteva zile mi-am băgat picioarele în proiectul lui peşte. Şi am să vreau şi partea mea din banii daţi pe domeniu. De 50 de lei pot să-mi iau ţigări. Multe. 50 de lei reprezintă cam o treime din prețul domeniului pe care încerc să mi-l cumpăr de vreo 3-4 luni (dacă, din întâmplare, citești asta…sorry Arhi). Da, sunt un coate-rupte zgârcit. Buzz off!

Realizez, de altfel, că poate e și vina mea. Poate stilul meu de scris nu se mulează pe ceea ce vor ei. Poate nu au chef ca dobitocul de mine să publice tâmpenii pe blogul lor. Poate eu sunt berbecul negru din măreața turmă de 3 behăitori. Dar se știe ce și cum scriu, în timp ce eu habar nu am cum scriu ei. Habar nu am dacă fac mai multe greșeli gramaticale, ortografice sau logice decât mine. De fapt, mi se rupe, sincer. Eu vreau ăia 50 de lei înapoi!

3 thoughts on “Blog comun – de ce am refuzat

 1. danz3l

  Eu cred ca poate iesi ceva fain chiar daca intre autorii blogului exista diferente de stil/opinii. Fiecare da o nuanta aparte rezultatului final si in plus e normal ca unul sa fie mai bun decat celalalt sau celalalt mai bun decat unul….
  De exemplu eu scriu si pe CentralaNucleara…blogul lui Deedee-pe care nu o cunosc decat de pe internet…si ne intelegem mega-bine :D

  Reply
 2. rasebo

  Pai da… daca o cunosti doar de pe net e mai bine. Dar inchipuie-ti ce haos iese cand ne intalnim toti 3 si incepem sa ne certam.

  Reply
 3. DeeDee

  Chiar ma gandeam la cat de misto ma potrivesc cu Danz3l pe CN :) chiar daca suntem diferiti.
  De exemplu, eu cand pun muzica, in multe cazuri n-a auzit nimeni de interpret; dar cand pune e un cantec, imi apar brusc cateva zeci de vizitatori, inclusiv din alte tari, care il cautau. Asta e una dintre diferentele dintre noi si vad ca ne prieste.
  Tot pe tema asta, poate unii oameni vor sa citeasca lucruri diferite pe net: unii cauta cum se scrie o cerere sau cum sa devina vedeta, altii cum sa-si trateaza raceala, iar altii cauta “cichi gals”… cu cat mai diverse subiectele, cu atat mai multe vizualizari. E si asta ceva.

  Cel de-al treilea autor de pe CN (cel mai mic si mai anemic) imi propusese la un moment dat sa-i schimbam design-ul, sa il facem ca un fel de ziar, sa luam domeniu, sa scriem mai mult si mai bine si sa facem bani din el. I-am zis: Treci si citeste FAQ-ul ca-ti dau in cap. (chiar asa i-am spus :P ) Ca doar eu sunt centralista sefa, eu tai si spanzur; are blogul lui daca vrea altceva.

  Daca ti s-o ivi vreodata ocazia sa faci un blog comun cu oameni cu care sa te intelegi in privinta lui, o sa ti-l vizitez si pe ala, chiar daca o sa fie despre C++, Pascal, Pearl si alte chestii pe care nu le stiu.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.