Pentru unii, încă trăim în Rromânia…

Așa cum probabil se știe, din cauză că m-am mutat din vechea chirie și mulțumită nesimțirii clasice Rromânești, în ultimele 2 săptămâni am fost privat de o conexiune la internet acasă.

Inițial, am vorbit cu cei de la MitNet pentru a trage un cablu până în apartamentul meu. Am trimis un mail pe adresa conectări@mitnet.ro, în care i-am întrebat, scurt și la obiect, dacă e posibilă o conectare la adresa mea și dacă da, in cât timp ajung cablagii la mine (nu, nu am folosit cuvântul “cablagii” în mail). Având în vedere că am fost abonatul lor timp de 2 ani, eram deja învățat cu felul în care (nu) se mișcă băieții ăștia, așa că eram pregătit să aștept câteva zile pentru un răspuns. Nu era urgent, încă stăteam în vechiul apartament, așa că nu m-am grăbit.

După trei-patru zile, văzând că totuși cei de la MitNet nu au absolut nicio intenție de a-mi răspunde, mi-am luat costul suplimentar în dinți si i-am sunat. Am aveam trecute în agendă toate numerele lor (3 de mobil și unul de fix), așa că le-am luat la rând. Pe fix, a sunat cam 2 minute, fără să se obosească cineva să răspundă. Pe numărul de Vodafone, la fel; a sunat ce a sunat, până când mi-a intrat robotul operatorului de telefonie, care-mi spunea că abonatul nu e disponibil (sau ceva echivalent). Orange-ul era ocupat. Pe al 4-lea număr – nu știu dacă e Vodafone sau Cosmote – la fel ca la primele două: liniște totală.

După multe, multe încercări, reușesc să îi prind. O întreb pe operatoare dacă se știe ceva de cererea mea, ea verifică și-mi spune că da, au primit mail-ul dar acum sunt fooooarte ocupați si nu au avut timp să se ocupe și de asta până acum. Îmi spune că îi va suna pe cei de pe teren și va reveni ea cu un telefon. Eu îi spun ok, aștept un răspuns în maxim o oră.

După vreo 3 ore, pula răspuns. Trec din nou prin ritualul “sună și salută tonul” și o prind pe aceeași operatoare (cred că era doar o singură persoană în “call-center-ul” lor, totuși). Îmi spune că a vorbit cu ei dar că trebuie să meargă cineva să vorbească cu administratorul blocului… Nu-ii așa că sunt eu drăgut și încerc să îl contactez pe pe domnu administrator? Nu, că nu e treaba mea. Singura mea treabă e să va sunt pe voi, să spun ca vreau internet și voi să vă ocupați de tot, adică logistică, acte, relații cu autoritățile și tras cabluri, după care să înfig cablul în calculator. Atât.

Mai trec câteva zile, încerc încă o dată să îi sun, dar răbdarea mea s-a subțiat și am renunțat dupa prima rundă de țârrrr-uri interminabile. Luni, săptămâna trecută, le-am mai trimis un e-mail și am mai așteptat încă 4 zile, să moară și Speranța (tipa aia încăpățânată care dă ortu popii mai la urmă). Văzând că politica MitNet e să nu răspundă la mail-uri, mi-am băgat (scuzați expresia) pula în tot Milieunium IT-ul lor, am bătut la ușa unui vecin și am întrebat cam ce provideri sunt prin zonă. Așa am aflat că ei au net de la Injoy, fostul Herza/Bestnet, dar din păcate nu știu ce număr de telefon au. Sun proprietarul, îl întreb dacă știe, notez numărul.

Vineri (sau Joi?) am sunat la cei de la Injoy. Am stabilit ca în aceeași zi, pe seară, să treacă un reprezentant la mine cu contractul pentru ca apoi, Sâmbătă, să vină echipa de instalări. Sâmbătă dimineață am fost sunat și mi s-a spus că din păcate echipa nu este disponibilă în acea zi, fiind reținută la alte lucrări, urmând ca Luni sau Marți să vină cineva la mine. Marți au venit, mi-au tras cablul, am configurat placa de rețea și… Broadband, baby!

P.S. Acum plouă și încă am net. Încă un mare plus pentru cei de la Injoy.

One thought on “Pentru unii, încă trăim în Rromânia…

  1. Pingback: Electrica S.A. - minune Românească « Jurnal Întrerupt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.