În sfârșit, Rromânul este obligat să ia mătura în mână!

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a semnat o dispoziție care obligă Bucureștenii să spele, o dată pe săptămână, trotuarele din jurul caselor și ale blocurilor în care locuiesc.

Deși vor fi mulți care se vor plânge, sunt de părere că decizia lui Oprescu este una bună, asta dacă va fi pusă în practică, desigur. Acum trebuie să strângeți după voi, nu să stați să plângeți că REBU sau alte firme de curățenie nu își fac treaba. Și faza cea mai frumoasă știți care e? Nu aveți cum să spuneți nici că dispoziția semnată e Oprescu e “ca în România, frate”. Prin țările civilizate chestia asta se practică de ani buni.

Dar – pentru că de fiecare dată trebuie să fie un “dar” – sunt curios dacă această dispoziție se va aplica (a se citi “absolut sigur că nu”), deoarece “legea” asta cică există de prin 2004, ca o hotărâre a Consiliului General al Primăriei Buc. În cel mai bun caz, acele amenzi despre care se vorbește în articol vor fi date  timp de…3-4 luni, până când uită toată lumea de legea asta. Amuzant, nu?

4 thoughts on “În sfârșit, Rromânul este obligat să ia mătura în mână!

 1. culturacimpanzeilor

  Mie mi se pare de-a dreptul aiurea. Fumigene. Pe care le va plati tot cel care n-are nicio vina. Oare unde se va scurge atita apa? Canalizarile sint de-a dreptul depasite, daca da o ploaie in zonele joase apa ajunge la cel putin un metru. Ca sa nu mai vorbesc de gramezile de gunoaie ce uneori umplu strada de nici nu ai pe unde trece. Oare si pe ele le va spala apa?

  Reply
 2. rasebo

  Lasă canalizările. Motive de plâns se vor găsi tot timpul. Gunoaiele își au locul în coșurile de gunoi.

  Gândește-te la asta ca o încercare de a schimba mentalitatea Rromânului de a sta cu mâna întinsă. Ideea e că dacă oamenii vor fi obligați să facă curat după ei, teoretic nu ar trebui să se mai facă atâta mizerie. Asta în teorie, pentru că se știe bine că “lupul își schimbă blana da’ năravul ba”, vorbă ce se potrivește îndeosebi lupilor bătrâni.

  Problema e că sunt aproape 100% sigur că hotărârea asta nu se va aplica deloc. Sunt o groază de legi care nu se aplică, legi care ar face viața tutror mai bună, mai suportabilă: http://rasebo.wordpress.com/2008/09/10/de-ce-nu-se-aplica-legile/

  Reply
 3. Bau

  prefer sa dau 10ron doamnei de servici (doamna ce munceste pentru 100ron/Saptamana, ce spala scara blocului si ghena, iar tu stii cum arata/miroase ghena din blocul unde locuiesc).
  Atat timp cat imi permite portofelul sa fiu mai lenes, o voi face.
  + ca o ajut si pe doamna (care chiar e de treaba).

  Reply
 4. Pingback: Cum se mişcă treburile-n România | rasebo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.