Trenul cu moldoveni se întoarce

De data asta a fost mult mai bine, am stat Intr-un compartiment cu 4 locuri, cu oameni civilizaţi şi am reuşit să dorm puţin, chiar dacă puțin cam stâmb. Dar:

 1. De ce sunt vreo 3-4 tipuri de vagoane pe o rută? Sincer, de fiecare dată când mă apropii de vagonul în care am loc, mă simt ca şi cum aş juca un joc de noroc. Sunt vreo 4 tipuri de vagoane de clasa a 2-a (cu 8, 6, 5 şi 4 locuri în compartiment);
 2. De ce se folosesc vagoane de intercity pentru un rapid, pe distanţe mari? Adică vagoanele alea cu 3 sau 4 compartimente în fiecare capăt şi cu mijlocul “la comun”;
 3. De ce dracu, de fiecare dată când merg toamna sau iarna cu trenul, trebuie să fie ori frig de-ţi îngheaţă măduva în oase, ori atât de cald încât îţi vine să te dezbraci până la chiloţi? Şi nu, potenţiometrul ăla pentru controlul temperaturii din compartiment nu funcţionează.
 4. De ce nu se ajunge la timp? Am avut parte de întârzieri între 5 minute şi 3 ore.

6 thoughts on “Trenul cu moldoveni se întoarce

 1. culturacimpanzeilor

  Priveste si partea frumoasa. Perspectiva unica pe care o calatorie cu trenul ti-o ofera. Verdele crud al primaverii, ruginiul toamnei, nesfirsita intindere a zapezilor ce se desfasoara in fata ochilor dezvaluind un spectacol neincetat … Cit despre celelalte… Nu si-au gasit raspuns pina acum, slabe sperante ca se va intimpla intr-un viitor. Pot doar sa-ti urez sa n-ai parte de-o calatorie de 22 de ore, la vreme de iarna, asa cum nu rareori s-a intimplat…

  Reply
 2. rasebo

  Trenul de noapte…nesfârșita mare neagră, pătată din când în când de luminile orașelor sau a caselor de pe lângă linia de cale ferată. Roșul sângeriu al pleoapelor închise, pe care cade lumina rece a neonului din compartiment.

  Reply
 3. rasebo

  Pentru că, de cele mai multe ori, acest drum se sfârșește într-o prăpastie, după doar primele două-trei propoziții. E frustrant.

  Reply
 4. culturacimpanzeilor

  Poate ca ar trebui sa asculti mai mult de chemarea inimii si mai putin de ce iti spune ratiunea. Nu stiu de ce, dar parca simt ca tocmai de asta sufar si eu… Asa ca n-ai fi singurul.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.