De ce nu se aplică legile?

Acum 4 sau 5 ani, a apărut o lege prin care posesorii unor anumite rase de câini erau obligaţi să-şi scoată dihania la plimbare doar cu botniţa pusă. A fost respectată timp de vreo câteva luni, cât încă era subiect fierbinte. Acum, stăpânii acelor câini nu se mai obosesc nici să le pună lesa. Las’ că-s dresaţi ei cum trebuie.

Aruncatul gunoaielor în alt loc în afară de locurile special amenajate pentru aşa ceva (pentru neiniţiaţi, coş de gunoi) ar trebui să fie pedepsit. De ce atunci mai toate trotuarele şi parcurile sunt pline de tot soiul de gunoaie?

Accesul bicicliştilor şi a scuteriştilor pe trotuare parcă era interzis, nu? Atunci de ce vezi pe aproape fiecare trotuar dobitoci pe două roţi care fac slalom printre oameni?

Parcă în oraşe era interzis claxonatul. De câte ori vi s-a întâmplat să vi se strice tot somnul din cauza unui deştept care claxonează noaptea pe la 11, pentru că a rămas fără loc de parcare?

Şi mai sunt multe, multe, muuulte.

Dragi poliţişti. De ce sunteţi atât de leneşi şi nepăsători? De ce nu aplicaţi legile astea? De ce nu îl amendaţi pe X că aruncă ambalajul de la napolitană pe jos? De ce nu îi bateţi în geam lui Y când îl apucă cheful de claxonat noaptea? De ce vi se rupe? De ce, de ce, de ce…?

Dragi…înalţi-guvernanţi-care-faceţi-legile. De ce nu găsiţi o modalitate prin care să îi obligaţi pe poliţişti să aplce legile? Doar voi sunteţi ăia idioţi (cu multe idei). De ce nu măriţi amenzile în aşa fel încât, după ce ai plătit o sumă imensă (să zicem 100 de Euro, 50 Euro în 24 de ore) pentru un muc de ţigară aruncat pe jos, să fii în stare să mergi cu ţigara stinsă în mână şi 10 kilometri până găseşti un coş de gunoi?

Articol inscris la concursul lui VisUrat si Arhi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.