Bătaia e ruptă din rai?!

Ieri, după o mică ceartă cu colegul de apartament, am simţit nevoia să-mi “vărs nervii” (impropriu spus) pe un steag cu Aerosmith care era prins cu scoci în faţa unor rafturi, pe post de perdea (să nu se vadă cât de dezorganizat sunt). Pe scurt, în timp ce căutam naiba ştie ce în rafturile alea, mă tot incomoda steagul şi l-am smuls de la locul său. Nu l-am rupt, pur şi simplu s-a desprins banda adezivă cu care era prins.

Cum am făcut asta, o văd pe prietena mea ce era întinsă pe pat că se ghemuieşte şi observ cum i se prelinge o lacrimă pe obraz. M-am dus imediat lângă ea, am luat-o în braţe şi am rugat-o să îmi spună ce s-a întâmplat. Îmi spune că îi este frică pentru că sunt violent. Îmi spune că şi taică-su mai face aşa din când în când. Îmi spune că tatăl ei a dat de câteva ori în mama ei. Îmi spune că îi este frică să nu fac şi eu la fel…

Eu, care nu am lovit niciodată fără să fiu provocat fizic. Eu, care de fiecare dată când am dat în cineva, am dat pentru a mă apăra, nu din plăcere sau pentru a face rău. Eu, care nu am avut chestii din astea în familie, nici cu părinţii mei, nici cu bunicii, nici cu străbunicii. Eu, care am promisă o mamă de bătaie soră cu moartea de la maică-mea dacă îndrăznesc să fac aşa ceva sufletului de lângă mine. Şi mama nu glumeşte.

Păi care e logica? Ce fel de om trebuie să fii pentru a o lovi pe cea care îţi este alături? Cum să vreau să îi fac rău fiinţei pe care o iubesc? De ce?! De ce unii bărbaţi îşi bat prietenele/nevestele?

5 thoughts on “Bătaia e ruptă din rai?!

 1. danz3l

  of…sunt to felul de oameni. PAi sunt cei care nu iubesc cu adevarat sau care habar n-au ce inseamna sa iti fie cineva alaturi cu adevarat, cei care provin din familii dezorganizate, ori au avut sechele din copilarie…vai…pe la noi in “evoluata” asta de tara sunt cu gramada. E de ajuns sa te uiti la Tradati in dragoste sau alte emisiuni cu maimutoi d’astia…
  Si mai tare ma enerveaza faptul ca “ea” de cele mai multe ori se complace in situatia aia…chiar nu inteleg de ce nu reactioneaza, de ce nu ia masuri…

  Reply
 2. rasebo

  Nu e vorba de ţara noastră. Chestiile astea se întâmplă peste tot.

  Acum, sunt de acord că, majoritatea celor care fac asta, au fost “învăţati” aşa de mici. Dar pe femeia aia ce o ţine lângă bou? De ce nu pleacă de lângă ăla, dacă îi face rău?

  Hint: cam 80 la sută din serialele din Trădaţi în dragoste sunt fabricate.

  Reply
 3. danz3l

  eh nah…macar aia la tv “joaca” o situatie des intalnita si culmea e ca multi se uita si se hlizesc “hahaha vezi ce geant a luat ala in cap” sau chestii, ma gandesc daca li se intampla lor mai era asa amuzant?

  nu stiu cum e la altii dar la noi prin tara le vad eu…ca’ n-am iesit “afara” niciodata…maybe next year.

  Reply
 4. Pingback: Ce naiba? « Jurnal Întrerupt

 5. Pingback: Cum naiba? « Jurnal Întrerupt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.