Viaţa suge

Sunt un războinic prost. Nu ştiu când să renunţ. Nu ştiu să pierd. Nu m-am putut împăca niciodată cu ideea de a rămâne fără ceva, fie că acel ceva e un lucru, o persoană, un sentiment.

De multe ori reacţionez impulsiv, mă arunc cu capul înainte, orbeşte, fără raţiune. Şi după aia mă întreb oare de ce doare atât de mult? De ce mă înşel atât de des? Pentru că nu gândesc cum trebuie, la naiba!

Oare câţi se prind că în spatele măştii mele de măscărici de află o mare neagră de griji şi dureri? Oare se vede asta în spatele zâmbetului ce parcă îl am lipit pe faţă, zilnic?

Şah mat.

11 thoughts on “Viaţa suge

 1. culturacimpanzeilor

  Daca cumva ai impresia ca ai cunoaste ceva din aceasta mare minune numita sah, te provov la o partida !

  Reply
 2. rasebo

  Nu cunosc jocul atât de bine pentru a putea accepta invitaţia ta şi pare-se că nu cunosc nici “şahul vieţii” atât de bine cum credeam.

  Reply
 3. culturacimpanzeilor

  Atunci, permite-mi te rog o ultima remarca, prietenesca. Incearca sa te exprimi ceva mai apropiat de ceea ce simti cu adevarat. Nu incerca sa-ti faci o faima din expresii luate de prin manele.

  Reply
 4. culturacimpanzeilor

  A popos, am un prieten caruia, prin concursul nebanuit pe care viata ti-l ofera, mi-a oferit ocazia sa fac odata pentru el pe Mos Craciun ! Este o asemanare remarcabila intre voi. Presupun ca e suflul genertiei careia apartineti. Nu e nimic gresit daca uneori te mai lasi purtat de val. Asta s-a intimplat fiecarui om ce-a trecut prin acesta …

  Reply
 5. culturacimpanzeilor

  Si mai sper inca ca o sa-mi ofei ocazia de-a face o partida de sah. Pentru ca acolo e ca si in viata. Nimeni nu ia in serios nimic ! n-ai nimic de pierdut, de cistigat… poate. Ai adresa mea de e-mail.

  Reply
 6. danz3l

  Nu obisnuiesc sa fiu asa profund, uneori mi se pare fara sens. Sper ca am priceput ce trebuie dar legat de exprimare…fiecare o face cum stie, cum poate si cum crede. Poate modul lui Rasebo de a scrie mi se pare genial iar tie culturacimpanzeilor ti se pare aiurea rau. In loc sa corectezi mai bine ia-o asa cum vezi :P

  Rasebo, macar bine ca realizezi lucrurile astea, sunt altii care se “arunca cu capul in gard” si nici macar nu-si dau seama…apoi se intreaba “de ce numai mie” “ce-am facut” “sunt cel mai nefericit”. Tzaiii!

  Reply
 7. rasebo

  Fiecare este liber să-mi interpreteze cuvintele cum vrea. Nu mă supăr. Din contră, mă bucur să descopăr moduri diferite de gândire.

  E posibil, aşa cum a spus şi culturacimpanzeilor, să fie vorba şi de diferenţele de exprimare/gândire dintre două generaţii extrem de diferite, sau aşa zisul gol între generaţii.

  Reply
 8. culturacimpanzeilor

  N-am avut intentia de-a corecta (care intre noi fie spus este …imposibila!) ci doar de-a sugera. N-am criticat (desi critica este singurul lucru constructiv din viata omului!) am facut doar o remarca, sub titlul de “a se lua asa cum este”. Dar, asta e viata. Nu-mi ramine decit sa va multumesc.

  Reply
 9. rasebo

  Nu am spus că ai avut tendinţa de a corecta ceva, nici de a critica. Nu mă supăr absolut deloc atunci când cineva mă critică. Ba din contra, mă bucur să întâlnesc oameni care au alte păreri decât ale mele, mai ales dacă sunt în stare să susţină cu argumente cele spuse.

  Remarcile dvs sunt şi vor fi întotdeauna bine primite. Eu ar trebui să fiu cel ce vă mulţumeşte.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.