Trăiţi?

E vorba despre sinucidere. M-am gândit la asta? Da, în timpul liceului. Am încercat să o fac? Nu.

Despre asta am vorbit şi într-un articol precedent:

Viaţa nu e o poveste. Viaţa nu e un cavaler în armură strălucitoare, călare pe un cal alb. Viaţa nu e nici o zână ce parcă a fugit din rai pentru a veni la tine. Viaţa e de căcat, viaţa pute, viaţa e imperfectă. Dar e frumoasă, e a ta, e a mea, e a noastră. E tot ce avem cu adevărat, până la urma urmei.

Ai nevoie de mult mai mult curaj pentru a-ţi trăi cu adevărat viaţa, decât pentru a renunţa la ea. Până acum, în ciuda tinereţii mele, pot spune că nu mi-am trăit-o cum aş fi vrut. Tot timpul mi-a fost frică, tot timpul m-am ferit, m-am ascuns, am ales calea mai “moale”.

În ultimii doi ani, am fost omul ce prefera să putrezească în casă în loc să iasă afară. Preferam să stau pe net decât la o bere cu amicii. Sau, de ce nu, la o bere cu necunoscuţi. După aproape 2 ani de izolare forţată, de sentimente antisociale, de purtat o mască neagră din lemn împuţit, am fost apucat de o toartă şi practic târât afară. Pentru asta, trebuie să îi mulţumesc fostei prietene. Misterioase sunt căile…omului. :)

5 thoughts on “Trăiţi?

 1. culturacimpanzeilor

  Brrr ! Parca-i o poezie de Poe ! De ce nu incerci ceva mai vesel, gen Ferma animalelor, ori Asterix ?

  Reply
 2. rasebo

  Ceva mai “vesel” decât a face haz de necaz nu există.

  Poe a fost unul dintre preferaţii mei prin liceu, când încă mai citeam poezii. Bacovia a fost “idolul” meu.

  Apropo… ce spuneţi să trântesc pe aici nişte versuri scrise prin clasa a 11-a şi a 12-a?

  Reply
 3. claudica

  Eu strig:TRAIESC!Asa cum vreau,cu cine vreau,cat vreau,unde vreau….Uneori am unele restrictii,caci nu pot face chiar ce vreau,dar strig iar,traiesc 80%din ce vreau si ce imi propun.Si vreau ca toti sa fie uneori rationali,alteori visatori,alteori dusi chiar de valul vietii.Si mai cred mult in soarta,caci nimic nu este intamplator,toate sunt bine rostuite.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.