Zile cu ghinion?

Sunt de părere că tot misticismul ce înconjoară aceste zile “cu ghinion” este un căcat. De ce? Pentru că, dragi “preteni”, nu există niciun “nene” acolo sus/jos/dreapta/stânga/peste tot care să spună… “Bine bă, e Vineri 13 (Duminică 13… ştii tu), trebuie să căsăpesc câţiva muritori mucoşi în plus”.

Nope, singura chestie de neînţeles este felul în care voi, cei superstiţioşi, vă băgaţi în cap cum că în ziua aia se va întâmpla ceva. Ceva rău, desigur. Şi vă băgaţi chestia aia în cap atât de adânc, încât nici cel mai raţional om cu putinţă nu mai poate să vă deşurubeze superstiţia din dovlecel. Normal, ceva rău trebuie neapărat să se întâmple în acea zi. Dacă vedeţi că nu se întâmplă nimic, faceţi pe dracu’n patru şi vă jucaţi cărţile în aşa fel încât “ziua neagră” să se adeverească. Şi mai râdeau amicii de mine când spuneam că singura misiune divină a omului e să îşi dea cu tesla-n ouă.

Cum devin oamenii superstiţioşi? Păi, simplu! Nenea Gheorghe aude de la Coana Marcica cum că ziua aia e zi cu ghinion. În aceeaşi zi, nenea Gheorge îşi trânteşe una bucată ciocan de 20 de kg peste mână, îşi face praf vreo 2-3 degete şi ajunge la spital. Nenea ăsta al nostru evident că nu acceptă faptul că e prea împiedicat pentru a fi lăsat de unul singur cu un baros în mână şi spune… “mi-am făcut mâna praf pentru căăăă…ie zi cu ghinion, frate”.

Autosugestie şi autocondiţionare.

Începutul sfârşitului (nu vreau să explic acest ultim rând).

6 thoughts on “Zile cu ghinion?

 1. danz3l

  :( Si eu sunt superstitios da’ totusi recunosc ca sunt impiedicat, uituc, zapacit…oricum, nu mi-e greu sa accept :))
  Totusi raman la parerea mea ca zilele cu ghinion exista. Cand vad o pisica neagra ce imi trecea calea dau inapoi trei pasi, nu calc pe capace de canal cu numar de gauri diferit de numarul literelor din prenumele meu (si nici nu vreau sa cad in ele) in zilele de vineri 13 nu fac nimic important, nu trec pe sub scari niciodata etc…desi stiu ca e numai mintea mea bolnava… continui sa le fac :|

  Reply
 2. culturacimpanzeilor

  Da, cred ca e o idee buna cu evitarea gurilor de canal :P Daunazi, pe la Foisorul de Foc, grabindyu-ma sa prind pe cineva care voia sa intre intr-o curte ca sa-l intreb unde este Primaria sect.2, am calcat intr-o gura de canal… fara capac ! A lipsit doar putin sa nu-mi fring piciorul. Pacat ca nu-mi amintesc ce zi era. Oricum, pentru mine 13 este numar norocos ;)

  Reply
 3. madu:X!

  Eu de fel nu sunt asa superstitioasa! dar nu stiu cum se face in fiecare data de 20 am numai ghnion ( ba era sa ma calce o masna ba iau nota proasta la schoala ba trebuie sa se intample ceva) asta in fiecare data de 20! unori mi se pare aiurea chestia cu “ghinon” si nu numai data de 13 este i cu ghinion poate fi orice zi …. ptr fiecare …este o zi in care se intampla mai multe incidente proaste …acela este ghinio.

  Reply
 4. madu:X!

  mey danz3 referitor la ce ai spus mai sus cu pisica neagra :)) este aiurea nustiu cati ani ai u dar nu cred ca dac iesi in oras cu prietenii si o pisica va tai calea u te intorci shi faci 3 pasi shi umai stiu ce:)) o sa zica prietenii tai ca te-ai tsacanit

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.