Pauăr iuserii de windows

Vorbeam aseară pe mess cu cineva şi mi-am adus aminte de unele fenomente de la fostul meu loc de muncă. Power-userii de Windows.

Este vorba de acei utilizatori care se consideră maeştrii în tainele kung-fu-ului IT. Mai exact, “ăla” de la departamentul Vânzări sau Marketing care, dacă te sună, înseamnă că ai belit-o, toată ziua ta s-a transformat într-un calvar, tot cheful de muncă a fugit pe fereastră.

De ce?

Pentru că domnul pauăriuser nu se mulţumeşte să observe faptul că nu îi funcţionează reţeaua, să îşi dea seama că e prea bâtă pentru a încerca să repare ceva şi să te sune. Nuuuuu, domnul pauăr iuser trebuie să “repare” el totul, doar nu e expert autoproclamat degeaba. El trebuie să întoarcă toată staţia cu fundu-n sus, să strice configuraţiile plăcii de reţea, să şteargă programe, să şteargă fişiere extrem de importante din C: şi să defragmenteze hdd-ul (!!!), după care să facă reclamaţie la directorul general cum că it-ul nu-şi face treaba cum trebuie. Dom’ director cheamă IT-ul, îl face de kkt şi îl trimite pe plantaţie, la staţia dobitocului. IT-ul trebuie să stea o oră reparând stricăciunile făcute în 10 minute de deştepul lui peşte, timp în care pauăr iuserul îi răsuflă (la propriu) în ceafă, minunându-se de viteza cu care lucrează IT-ul sau vomând unele remarci de genul “pfff puteam face şi eu asta”. Şi problema ştiţi care era? Unele laptop-uri au un întrerupător pentru a porni wireless-ul. Era pe “Off”. O treabă de 2 de secunde, complicată în aşa hal de domnul pauăriuser încât s-a transformat într-o corvoadă de o oră.

PEBCAK!!!

One thought on “Pauăr iuserii de windows

  1. Pingback: Utilizatorul atomic « Jurnal Întrerupt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.