Diverta, rromâneşte

De vreo câteva săptămâni, prietena mea lucrează la frumoşii ăştia, în sediul din Unirea Shopping Center. Toate bune şi frumoase, se poate ajunge destul de uşor de unde stă ea până la servici, colegii sunt ok, şefii la fel, majoritatea clienţilor sunt şi ei..acceptabili. Salariul e de căcat, dar hai să zicem că e la început şi va mai creşte în viitorul apropiat.

Acum câteva zile, mi-a spus că angajaţii din Unirii (implicit şi ea) vor fi mutaţi în magazinul nou din Piaţa Romană, magazin care se pare că va fi mult mai mare decât cel din Unirii. În locul lor, în Unirii, vor veni cei din Bucureşti Mall sau City Mall, nu ştiu exact. Am spus ok, locaţiile sunt destul de apropiate, nu ar trebui să fie probleme majore dpdv al transportului/timpului pierdut pe drum, colegii rămân aceiaşi, alles gutt.

Din păcate, timp de o săptămână (nu se ştie când), vor trebui să lucreze de dimineaţa până seara, de la 9 până la 22 cred, aproximativ 7 ore în plus faţă de programul vechi, pentru a ajuta la organizarea magazinului (aranjat cărţi pe rafturi, rahaturi d’astea). Am trecut şi eu prin ceva asemănător, e de căcat, am supravieţuit, asta este. Dar, pentru că trăim în Rromânia, căcatul nu stă bine, încolăcit pe podea. La noi, căcatul trebuie neapărat să lovească ventilatorul! Cică ar umbla vorba printre angajaţi cum că alea 7 ore pe zi în plus vor fi pe moka. Adică 5 zile lucrătoare, 7 ore în plus pe zi, 35 de ore în total. 35 de ore gratis, pentru dobitocii de la Diverta. 35 de ore care în mod normal, într-o ţară civilizată, s-ar plăti dublu!

Acum, nu mă miră că o firmă Rromânească atât de mare este în stare să ia astfel de decizii. Ceea ce mă uimeşte este că niciunul dintre cei aproximativ 30 de angajaţi care ar trebui să treacă prin rahatul ăsta, nu are nimic de comentat. Niciunul! Toţi sunt căcaţi la cur că îşi pierd slujbele dacă fac scandal. Tuturor le este frică să lupte. Toţi au impresia că ei au nevoie de un rahat de companie, nu că dobitocii ăia de la Diverta sunt morţi fără ei.

Cum ar fi, bă tâmpiţilor, să rămâneţi dintr-o dată fără sclavi pe plantaţie?! Cum pula mea vă permiteţi să trageţi de copii ăia de 18-19 ani în aşa hal, fără ca măcar să îi recompensaţi? Orele suplimentare se plătesc, bă ţăranilor!

Iar voi, mă angajaţilor. Cum de le permiteţi unor scursori să crească pe gratis, pe spatele vostru, pe sănătatea vostră?! Eu am doar 21 de ani, sunt poate la fel de (i)matur ca voi. Dar eu măcar îmi bag pula în gura lor! Pentru că merita, futui în gură să-ii fut!

Din cauza unor asemenea fenomene rămâne România fără forţă de muncă, fără oameni inteligenţi, fără motorul unei naţiuni. Voi ne alungaţi, imbecililor!

Acum, ştiu că mai sus am spus că “umblă vorba”. În zilele următoare voi afla dacă este adevărat. Dar chiar şi dacă doar le-a trecut prin minţile alea înguste să facă aşa ceva, ar fi de tot rahatul. Din păcate, chestiile astea se întâmplă în Rromania, nu neapărat la Diverta, la multe multe alte firme mari, medii şi mici. Se întâmplă pentru că voi le permiteţi!

Sursa imagine: www.lotusmarket.ro via google

Continuarea aici.

2 thoughts on “Diverta, rromâneşte

  1. Pingback: Diverta rromâneşte #2 « RaSeBo

  2. elena

    e foarte adevarat.eu am lucrat acolo timp d doua saptamani(la moloz si smotru)si am primit 150 ron prima ca,chiar am stat 10-12 ore pe zi in praf/pe santier…..nu ai de ce sa-ti ceri scuze pt ce ai zis.este adevarul ;)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.