Vânzătoare model

Model prost, desigur.

Este vorba de aceeaşi vânzătoare care acum aproximativ o săptămână mi-a spus, pe un ton..irita(n)t, să vorbesc mai tare pentru că nu aude. Asta în timp ce avea înfipt în ureche telefonul mobil. Aceeaşi vânzătoare care într-o noapte, acum 3-4 luni, prin primele ei zile la acest magazinaş de duzină, a venit extrem de nervoasă la geamul “de noapte”, pentru că am avut tupeul să bat uşor în uşă şi să o deranjez de la televizorul din spate. O pitică durdulie, blondă, cu părul decolorat.

Eh, în seara asta am avut tupeul să îi pun o întrebare extrem de “nesimţită”, după ce am observat, undeva în spatele casei de marcat, un aparat ce seamănă cu un POS, pentru plata cu cardul. Urmează mica noastră “conversaţie”.

eu: “pot plăti cu cardul?”
ea: “nu se poate”
eu: “cum de?”
ea: “pentru că nu se poate”
eu: “de ce nu instalaţi un POS pentru plata cu cardul?”
ea: “nu se poate”

Zic eu, ok, e bătută în cap. Mă întorc, dau să ies pe uşă când aud în spatele meu un “da hai mai pleacă odată!” înfundat. Mă întorc sprea ea, observ că a adoptat o faţă de “mai dă-te-n pizda mătii” şi mă decid că…n-are rost să-mi pun mintea cu prostul, deşi mie de obicei îmi cam sare muştarul la orice urmă de nesimţire.

De asemenea, am decis ca mâine să fac o reclamaţie administratorului acelui magazin. Şi deşi eu nu mă voi mai duce acolo niciodată, am să îi propun să-şi instaleze un POS. Şi poate şi o casă de marcat d’aia modernă, cu cititor de coduri de bare, să nu mai stea doamnele vânzătoare să se încurce în matematica de grădiniţă. Şi poate să îşi instruiască vânzătoarele să nu mai pună placa aia veche cu “e stricat aparatul” când le cere un client bonul. Pentru că poate un client o să-şi bage picioarele şi o să facă o reclamaţie şi în altă parte.

Faza naşpa e următoarea: aia e singura căcăcioasă de pe acolo. Restul sunt nişte scumpe, mi-au răspuns întotdeauna la “mulţumesc”, la “bună ziua”, la “vă doresc o zi bună”. Nu era niciodată o problemă dacă îmi lipseau 50 de bani, de exemplu. Îmi dădeau fără şi data viitoare când treceam pe acolo, le lăsam “datoria”. Dar vaca aia blondă, strică un întreg magazin.

În caz că se întreabă cineva, magazinul în cauză este cel roz, de lângă terenul de joacă de pe Tolbei, aproape de Cara Anghel, zona Ghencea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.