Viitorii comunitari

După o incursiune nocturnă până la magazinul din cartier, pentru a-mi face plinul de ţigări, am dat de două jăvruţe, cu un recipient cu apă şi unul cu ceva mâncare în faţa blocului, chiar lângă intrarea în scară…

Foarte “frumos” din partea celui/celei ce le-a lăsat mâncare şi apă, dar ceea ce mă nelămureşte pe mine este… Dacă tot s-a gândit să facă o faptă bună… De ce naiba nu i-a luat acasă? Sau dacă nu vrea să îi ia în casă, măcar să nu îi hrănească aiurea. Să moară naibii, aşa a vrut căţeaua ce i-a fătat, în momentul în care i-a părăsit.

De ce sunt împotriva gestului ăstuia tâmpit de a hrăni nişte jigodii în faţa blocului? Pentru că, mulţumită inconştientului ce le-a dat de mâncare, animalele alea vor creşte şi se vor transforma în “câinii blocului”.

Poate că nu vor muşca mâinile ce i-au hrănit, poate nu vor avea nimic cu locatarii acelui bloc. Dar dacă peste vreo câteva luni, când animalele vor fi destui de măricele, vor veni nişte amici pe la mine, în vizită? Dacă potăile dracu îi atacă? Sau dacă vecinului de la 5, de exemplu, îi vin nepoţii în vizită, nepoţi care ajung pe acolo din an în paşte? Dacă ies copii ăia în faţa blocului să se joace şi sunt muşcaţi de javrele blocului? Dar dacă trece un necunoscut pe acolo şi este atacat, iar în timp ce dă cu picioarele în dreapta şi în sânga, urlă o babă senilă la el să nu mai lovească săracii căţeluşi? Dacă străinul ăla sunt eu de acum 4 luni, care a trebuit să piardă, odată la câteva zile, câte 4 ore pe drum, de acasă până la spitalul lui peşte şi înapoi, să îşi facă vaccinul antirabic?

Şi să nu vă aud că sunt drăguţi, că sunt şi ei suflete. Dar oare friptura de acum câteva zile nu a fost odată şi ea un animal drăguţ? Pieptul de pui la grătar a cotcodăcit, nu de mult, într-o fermă! Mielul pe care îl infulecaţi cu poftă de paşte, pentru că aşa vă spune popa, a fost mai drăguţ decât potăile astea. Pantofii sau adidaşii tăi din piele, de care eşti atât de mândru/ă, au făcut “muuu” acum ceva timp. Ai papuci din poliester? Nicio problemă, petrolul din care a fost făcut plasticul ăla, a fost odată o turmă de animale sau o pădure! Da, ştiu, nu le-ai omorât tu, dar tot animale drăăăguţeee au fost.

Şi dacă totuşi susţineţi că vă pasă de animale…. De ce nu îi luaţi acasă, să îi “creşteţi” cum trebuie, să îi vaccinaţi, să aveţi grijă de ei?! De ce vă bateţi joc de ele, lăsându-le o cutie goală de margarină cu ceva mâncare, aruncată în sictir în faţa blocului?!

Sunt curios, foarte curios dacă mâine vor mai fi câinii ăia acolo… sau afişul… cel mai probabil afişul o să dispară şi javrele, în continuare, vor postate lângă intrarea blocului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.