Gata cu linuxul

Nu, nu am renunţat. :)) În schimb, am început cu un netinstall şi am terminat, cu greu, printre picături, cu un sistem desktop complet, fără bloat (în afară de kde… oopsie). În mod normal terminam totul în maxim o oră, numai că în ultimele două zile am avut pe cap 4 examene de toată frumuseţea. Nu am avut timp nici de calculator, nici de blog, nici de…nimic.

Am avut câteva probleme pe care le-am rezolvat relativ uşor, în unele cazuri  fiind nevoie să bag ochiul în man-uri şi/sau diferite documentaţii de pe net. Cel mai “greu” lucru a fost instalarea driverelor nvidia nonfree, pentru care a trebuit să compilez alt kernel. Da, se putea face şi mai simplu, numai că oricum aveam de gând să-mi pun kernel “custom” (fără niciun patch, doar golit de lucrurile inutile — cât mai “uşor cu putinţă”). Şi am pus cuvântul “greu” între ghilimele pentru că mie chiar îmi plac chestiile de genul. La naiba cu ăia care vor “doar să meargă”.

Altă chestie pentru care am avut nevoie de ajutor a fost “punerea în funcţiune” a butoanelor multimedia de pe tastatură, lucru făcut în urma consultării <a href=”http://gentoo-wiki.com”>wiki-ului Gentoo</a> care, chiar dacă e făcut pentru o altă distribuţie, este cel mai complet wiki pe care l-am văzut până în momentul de faţă.

Încă mă gândesc dacă are rost să îmi pun compiz fusion. Nu-s mare fan al eye candy-ului şi nu îi găsesc utilitatea. În afară de a consuma ceva resurse de sistem în plus, desigur. De fapt… cred că mi-e dor de fluxbox…. <img style=”border: 0px none ; padding: 0px 2px; float: none;” src=”/images/smileys/icon_biggrin.gif” height=”15″ width=”15″ align=”absmiddle” border=”0″ />

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.